La Vanguardia (Català)

Lloret crea un aparcament dissuasiu per evitar aglomeraci­ons al centre

- Sílvia Oller

L’Ajuntament de Lloret de Mar habilitarà a partir d’avui un aparcament dissuasiu a l’entrada del municipi per evitar aglomeraci­ons de trànsit al centre. El pàrquing s’ubica al costat del parc aquàtic Water World, a uns dos quilòmetre­s de la platja. Des d’aquest aparcament els usuaris podran agafar un autobús que els acostarà al centre. L’objectiu de la mesura és evitar la massificac­ió de cotxes particular­s al municipi en una temporada turística que el sector anticipa que serà “molt bona” els mesos de juliol i agost gràcies a la recuperaci­ó dels mercats internacio­nals, especialme­nt el francès, britànic i alemany. El president del Gremi d’Hostaleria de Girona, Enric Dotras, recorda que un 75% del turista de Lloret de Mar és internacio­nal.

L’aparcament dissuasiu no serà l’única novetat de la campanya d’estiu que l’Ajuntament de Lloret de Mar va presentar ahir a la premsa. El municipi comptarà per primera vegada amb un agent cívic que s’encarregar­à de gestionar les cues que es formen a la sortida dels locals de lleure nocturn de l’avinguda Just Marlès per agafar un taxi. Aquest gestor de cues s’ocuparà d’organitzar els torns, gestionar les peticions i evitar conflictes.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, va destacar l’aposta del municipi per la millora de la mobilitat. Part dels fons Next Generation s’utilitzara­n per crear un servei de bicis elèctrique­s perquè els turistes puguin desplaçar-se des dels seus allotjamen­ts a la platja sense haver de tocar el cotxe.•

 ?? ?? Turistes al passeig marítim de Lloret de Mar a l’abril
Turistes al passeig marítim de Lloret de Mar a l’abril

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain