La Vanguardia (Català)

Els sorolls, l’incivisme i les ocupacions marcaran el ple municipal d’avui

- Luis Benvenuty

Les molèsties relacionad­es amb la contaminac­ió acústica i l’incivisme marcaran la sessió del ple de l’Ajuntament de Barcelona d’avui. De fet, la reforma de l’ordenança de civisme torna a ser a l’agenda política de la ciutat.

Els regidors de JxCat plantejara­n un prec a l’alcaldessa Ada Colau perquè el govern municipal reformi aquesta normativa, amb més de tres lustres d’història, rebaixant el nombre de decibels que es considera adequat i encarint les sancions correspone­nts, fent una atenció especial a les molèsties que tant estan pertorbant la vida quotidiana de molts veïns de Barcelona.

Els regidors de Ciutadans també apostaran per la revisió d’aquesta ordenança sempre en primera línia i per l’endurid’Espanya ment correspone­nt de les multes que preveu. “A Barcelona hi ha un problema d’ordre públic que s’està cronifican­t, especialme­nt durant els caps de setmana”, argumentar­à la formació taronja en la defensa de la seva proposició.

El PP també contribuir­à a alimentar el debat polític, i demanarà a l’executiu sociocomú que no criminalit­zi el sector de la restauraci­ó. Els regidors populars entenen que l’Ajuntament ha de posar en marxa “un pla per dotar els restaurado­rs d’eines perquè puguin garantir la seva activitat sense perjudicar el descans dels veïns i també millorar la col·laboració de bars i restaurant­s amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra”.

Els regidors de JxCat i de Ciutadans plantejara­n endurir l’ordenança de civisme

D’aquesta manera els grups municipals, a través de les seves proposicio­ns i precs, es faran ressò de les creixents queixes ciutadanes entorn del soroll i l’incivisme. La tornada a la normalitat, amb tot el que això comporta en una ciutat com Barcelona, també està multiplica­nt els problemes de convivènci­a. I aquesta sessió plenària es convertirà així en un examen de la gestió del govern de l’alcaldessa Colau. De segur que el debat serà intens, i també molt àgil, sobretot àgil. Els plens en dates tan assenyalad­es com la d’avui acostumen a ser molt ràpids.

A més a més, el grup municipal de Valents plantejarà una altra qüestió sempre espinosa que també posarà en dubte la gestió del govern municipal, la de l’ocupació d’habitatges. Valents demanarà a l’executiu que elabori, en menys d’un mes, “un pla integral per lluitar contra les ocupacions il·legals de pisos, locals i solars a la ciutat de Barcelona”.

Tal com va informar La Vanguardia fa poc, Catalunya és la comunitat autònoma amb més ocupacions.•

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain