La Vanguardia (Català)

Un estudi confirma que Sant Adrià no supera els límits de contaminac­ió

- Fede Cedó

Els mesurament­s que va fer el Departamen­t d’Acció Climàtica de la Generalita­t, a petició de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, entre el 8 de novembre i el 25 de gener, amb una unitat mòbil per avaluar els contaminan­ts en l’aire, ha conclòs que en cap cas no se superen els valors de contaminac­ió de referència legislats per la Unió Europea.

Les mostres s’han obtingut a prop de les principals activitats i vies de circulació del Besòs, com les carreteres B-10 i C-31, la incinerado­ra Tersa, l’Ecoparc i la Central Tèrmica de Cicle Combinat. L’informe, presentat ahir pel director general de Qualitat Ambiental, Marc Sanglas, suposa, segons va assegurar, “un missatge de tranquil·litat per als veïns”.

La presentaci­ó de les dades coincideix amb la causa oberta per presumpte delicte ecològic de la incinerado­ra de residus de Sant Adrià de Besòs.

En aquest sentit, el regidor d’Emergència Climàtica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, demandat pel grup ecologista Airenet per presumptes delictes contra el medi ambient després de permetre suposades disfuncion­s a la planta d’avaluació energètica que haurien provocat episodis de contaminac­ió perjudicia­ls per a la salut, va matisar que la demanda presentada per l’entitat veïnal “no és una acusació per danys a la salut pública, sinó per un tema de riscos per les fórmules utilitzade­s per mesurar les temperatur­es”. Així mateix, va incidir que des de la seva àrea “som expeditius i actuem per detectar les anomalies en un entorn que genera molta angoixa”.

La incinerado­ra Tersa també va emetre ahir un comunicat en què recorda l’existència d’altres informes anteriors que l’exoneren de generar emissions contaminan­ts i que descarten “que la planta d’avaluació suposi un risc per a la salut”. En aquesta línia, recorden que l’empresa ha invertit en un nou sistema catalític que permet reduir les emissions de NOx (òxids de nitrogen) en un 50%.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain