La Vanguardia (Català)

Eva Mendes s’ho pren amb calma

Mare de dues filles amb Ryan Gosling, no enyora la carrera d’actriu

- Gabriel Lerman

Qui pot oblidar-la com la dona que va enamorar Will Smith a Hitch, especialis­ta a lligar el 2005, o com Mónica Delgado, la decidida noia llatina que acompanyav­a Paul Walker i Tyrese Gibson a Fast & furious: a todo gas 2. Des que va sorprendre amb la participac­ió a Training day amb Denzel Washington i Ethan Hawke, la filla de dos immigrants cubans nascuda i criada a Miami va començar a guanyar protagonis­me amb passes de gegant en un moment en què les seves arrels no necessària­ment l’ajudaven a ser respectada.

I tot i que fa una dècada tenir Eva Mendes en un elenc podia ajudar a aconseguir finançamen­t per a una pel·lícula, el somni de formar una família va ser més fort. El 2011 quan el director Derek Cianfrance la va imaginar com la mare del nadó de Ryan Gosling a Cruce de caminos aviat va quedar clar que no li va fallar l’instint. Abans que comencés la filmació tots dos s’havien enamorat perdudamen­t i uns tres anys després va néixer la primera filla de la parella, Esmerala (7). Després de dos anys va arribar la segona, Amada (6).

La pel·lícula de Cianfrance va ser la seva última participac­ió amb un paper important. Va tornar a aparèixer al cinema el 2014, amb una petita col·laboració a Lost river, el debut com a director de la seva parella, protagonit­zada per Christina Hendricks i Saoirse Ronan, i que tot i que va ser presentada oficialmen­t al Festival de Canes, amb prou feines va aconseguir recuperar un quart dels dos milions de dòlars que va costar.

En una entrevista amb el programa Today de la cadena NBC, Mendes va assegurar que no havia pensat mai ser mare fins que va fer els 40 anys: “De sobte vaig conèixer, Ryan Gosling, em vaig enamorar i vaig decidir que volia tenir els seus fills”, va assenyalar. “Quan el vaig conèixer vaig sentir que volia crear vida amb en Ryan, i curiosamen­t convertir-me en mare ha estat el més creatiu que he fet en la meva vida”.

Quan li van preguntar per què havia decidit allunyar-se de la se

va carrera per concentrar-se en les seves filles, Mendes va explicar que va seguir l’exemple de la seva mare, Eva Pérez Suárez, que es va dedicar de ple a ella fins que va tenir 8 o 9 anys. Davant la pregunta de si havia trobat a faltar alguna cosa de l’actuació tots aquests anys, l’Eva va quedar-se en blanc, i després d’una estona va fer broma: “Potser el servei de càtering”.

Uns dies després, l’actriu de 48 anys es va presentar al programa de varietats que condueix Whooppi Goldberg, The view, per continuar amb la promoció d’una de les seves marques, Skyra Style, i va detallar a càmera com es pot fer servir una esponja especial per rentar els plats. Avui convertida en una exitosa empresària, Eva de la Caridad Méndez va explicar que llavors va acceptar feines només per poder tenir diners.

Va aclarir que encara continua actuant, probableme­nt per haver posat veu a un personatge en un episodi de la sèrie animada de Disney Junior, Bluey, que es va emetre l’any passat, però va reconèixer que està interessad­a a tornar, tot i que sota condicions molt estrictes: “Abans feia de tot, però ara que tinc fills no vull fer escenes de violència ni de sexe. La llista del que puc fer és molt curta”, va avançar.

Quan li van preguntar si tornaria si es donessin les condicions que necessita, va asseverar: “Això espero. Però ha de ser una cosa molt bonica i molt neta. Alguna cosa de Disney seria perfecta”, va dir fent broma. Propietàri­a d’un compte d’Instagram amb 2,7 milions de seguidors, Mendes també va admetre en l’entrevista que l’any passat va decidir allunyar-se de les xarxes socials: “Em vaig començar a sentir molt falsa. Has de generar contingut tot el temps, i de sobte vaig descobrir que em passava el dia preguntant-me si això que estava vivint podia servir per a un publicació a les xarxes, i no volia viure així. M’interessav­a ser més genuïna. Crec que la meva última publicació va ser de quan vaig pujar a una nòria, i de cop em vaig preguntar què era el que estava fent”, va confessar a les conductore­s del programa. Whoopi Goldberg no va tenir cap poblema per oferir-li feina i la convidar a tornar a The view com a part de l’equip de conductore­s.c

L’ar tista d’ascendènci­a cubana va dir deixar la seva carrera per car-se de ple a les seves filles, va fer la seva mare amb ella

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain