La Vanguardia (Català)

Adeu a la reina del gol

Després de sis temporades i mitja, Jenni Hermoso s’acomiada del Barça com a màxima golejadora històrica i fitxa pel Pachuca mexicà

- Carlos Ru z

“Estic segura que podré aportar coses positives a l’equip”, va explicar Jenni Hermoso el 9 de gener del 2014, el dia del seu fitxatge pel Barça. No s’equivocava. Sis temporades i mitja després, repartides en dues etapes (20142017 i 2019-2022), la davantera de 32 anys marxa com la màxima golejadora de la història del conjunt femení, amb 181 gols en 224 partits, i un palmarès com a blaugrana pràcticame­nt inigualabl­e: una Champions, cinc lligues, cinc copes i dues supercopes. El seu nou club és el Pachuca mexicà. “Créixer és aprendre a acomiadar-se. Ho he pogut dir moltes vegades, la vida són moments i no saps si es tornaran a repetir. Per això cal intentar gaudir-los i somriure, somriure sempre”, es va acomiadar així ahir la madrilenya amb un missatge a les xarxes.

Hermoso i el Barça volien continuar els seus camins junts. “Em quedo aquí”, va dir durant la celebració del cinquè gol al Reial Madrid al Johan Cruyff, en el partit que van guanyar la Lliga. Tot i això, les dues parts no es van posar d’acord per a la renovació del contracte, que acaba el 30 de juny. La seva substituta serà la brasilera Geyse Ferreira, fitxada fa uns dies del Madrid CFF, que la temporada passada va ser pichichi amb 20 gols, els mateixos que la blaugrana Oshoala. “He viscut moments meravellos­os, m’emporto per sempre poder guanyar-ho tot amb aquesta samarreta”, va continuar una “molt orgullosa” Hermoso sobre el seu èxit al club, en especial l’any del triplet (2020-21), a més d’assenyalar els rècords d’assistènci­a al Camp Nou contra el Madrid i el Wolfsburg. L’afició que omplia les grades, “la que sempre hi ha estat”, ha fet que sentís el Barça com “casa” seva.

La golejadora esquerrana, pichichi de la Lliga quatre vegades de blaugrana (2016, 2017, 2020 i 2021) i una de la Champions (2021), també s’emporta “amigues”

que li “alegraven el cor cada dia”. Amb moltes podria haver compartit la samarreta d’Espanya la pròxima Eurocopa, però un esquinç al lligament del genoll dret va provocar que sortís de la llista. “No sé si es va provar tot per ser a la llista. Em fa mal no ser-hi”, va indicar dimarts la màxima golejadora del combinat nacional (45 gols) sobre la decisió del selecciona­dor, Jorge Vilda.

“És moment de noves aventures que m’omplin i em facin sentir valorada de veritat”, va concloure abans d’emprendre l’etapa al Pachuca, la primera fora d’Europa després de jugar a l’Atlètic, on es va formar, el Rayo Vallecano, el Tyresö suec, el PSG i finalment el Barça. “El futbol femení és bonic, per mirar-lo cal treure’s la bena dels ulls”, el nou club de l’espanyola va anunciar el seu fitxatge en un vídeo en què diversos aficionats, amb una bena als ulls i escoltant pistes, tractaven d’endevinar la seva identitat. Messi, Lewandowsk­i i Cristiano Ronaldo van ser alguns dels noms erronis que van llançar.

Hermoso arriba com una estrella absoluta a les Tuzas, finalistes el 2022 del torneig Clausura. Hi compartirà atac amb la mexicana Charlyn Corral. “Vam ser rivals molts anys, però sempre amb respecte i admiració. Quina emoció i quin orgull que hagis triat el Pachuca! Ens veiem aviat, quines ganes de jugar juntes!”, la va rebre a les xarxes l’exjugadora de l’Atlètic i pichichi amb Llevant la temporada 2017-18. Si ja està recuperada, l’exblaugran­a podria debutar en la primera jornada del torneig d’Apertura contra el Puebla l’11 de juliol.c

“He viscut moments meravellos­os; m’enduc per sempre guanyar-ho tot amb el Barça”, va dir la davantera

 ?? ?? Barcel nXavai e rattC Jennifer Hermoso controlant una pilota en l’última final de la Champions
Barcel nXavai e rattC Jennifer Hermoso controlant una pilota en l’última final de la Champions

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain