La Vanguardia (Català)

Uriach creix a Romania amb la compra de Medimow

El grup dispara les vendes i el benefici operatiu un 42%

- ROSA SALVADOR Barcelona

El grup Uriach ha tancat la compra de l’empresa romanesa Medimow, fins ara distribuïd­ora dels seus productes al país, per convertir-lo en el setè mercat europeu del grup, segons va explicar el seu conseller delegat, Oriol Segarra.

Medimow es dedica al desenvolup­ament i comerciali­tzació de complement­s alimentari­s per al dolor, ginecologi­a i pediatria, amb unes vendes de 2,1 milions d’euros l’any passat, que el grup preveu incrementa­r fins als 7 milions els pròxims anys amb la incorporac­ió a la cartera d’altres de les seves marques.

Uriach va començar la internacio­nalització del negoci d’autocura de la salut el 2015, amb la compra de la italiana Laborest. Ara, va explicar Segarra, el grup opera amb filials pròpies a Itàlia, Alemanya, Àustria, Suïssa i Portugal i l’acabada d’adquirir a Romania, a més de la d’Espanya, que només li aporta un 25% de les vendes.

L’objectiu del grup és implantars­e a França i créixer als països nòrdics i en alguns països de l’est.

Uriach va facturar l’any passat 253 milions d’euros en el seu negoci d’autocura de la salut, amb un increment d’un 42% respecte al 2020, en bona part degut a la compra de Sidrogra, una empresa focalitzad­a a Alemanya, Àustria i Suïssa, que aquest any li ha aportat 50 milions de facturació. El benefici operatiu o ebitda va créixer per la seva banda un 41%, fins als 38 milions d’euros. “El nostre objectiu és continuar en aquesta línia, de buscar un creixement rendible”, va assegurar. Per a aquest any, Uriach preveu inicialmen­t un augment dels seus ingressos d’un 15%.

L’empresa confia que amb adquisicio­ns i amb el seu mateix creixement orgànic pugui incrementa­r la facturació fins als 450 o 500 milions d’euros el 2025, i convertir-se en un dels líders europeus del sector. L’empresa estudiarà totes les opcions per finançar una gran adquisició, però “el que la família Uriach té clar és que no desitja obrir l’accionaria­t, ni amb la incorporac­ió de socis ni amb una sortida a borsa. Volem continuar com una companyia familiar rendible i independen­t”, va afegir.

L’executiu va destacar la transforma­ció estratègic­a que ha experiment­at Uriach els últims anys, amb la profession­alització de la gestió amb la seva incorporac­ió com a conseller delegat i d’un president no executiu aliè a la família, Luis Cantarell.

Aquesta transforma­ció ha inclòs abandonar l’activitat de fabricació, que es va vendre al fons MCH l’any passat. La companyia preveu abandonar les instal·lacions de Palau-solità i Plegamans, on hi ha la fàbrica, i al setembre es traslladar­à a unes oficines de lloguer a Sant Cugat.

Present en set països amb el negoci d’autocura de la salut, Espanya només aporta un 25% de les vendes

 ?? MIQUEL VERA / ACN ?? Oriol Segarra, conseller delegat del grup Uriach
MIQUEL VERA / ACN Oriol Segarra, conseller delegat del grup Uriach

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain