La Vanguardia (Català)

Contra la inequitat

-

En relació amb altres països del seu entorn, Espanya triga molt a validar tractament­s mèdics innovadors que ja han rebut l’aprovació de l’Agència Europea del Medicament. Mentrestan­t, aquestes teràpies, molt cares i que no tenen finançamen­t públic, sí que poden ser costejades, tanmateix, pels pacients directamen­t de la seva butxaca.

Aquesta situació genera inequitat entre països, entre regions, entre hospitals i fins i tot entre ciutadans. Només els pacients que poden pagar aquests tractament­s tan cars acaben rebent-los.

Avui la secció de Societat explica la història de la Laura, de 43 anys, a qui la sanitat pública a Catalunya nega l’única teràpia que li queda contra el càncer metastàtic que pateix. El preu és de 5.000 euros/dosi (són tres al mes) i sí que s’ha donat en comunitats com les Balears, on s’administra per la via del medicament compassiu. L’accés a tractament­s de nova generació no hauria d’estar en discussió quan en depèn la vida d’un malalt o la seva supervivèn­cia en espera d’una altra teràpia.c

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain