La Vanguardia (Català)

El Govern plantejarà al COE una candidatur­a catalana per al 2030 o el 2034

-

Malgrat que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha tancat la porta a una candidatur­a olímpica hivernal per al 2030 com a conseqüènc­ia de la falta d’acord amb el govern d’Aragó, a la Generalita­t continuen deixant una porta oberta i proposaran a l’organisme que presideix Alejandro Blanco una presentaci­ó en solitari de Catalunya per a aquell any o per al 2034.

Ho va confirmar ahir la consellera de la Presidènci­a, Laura VilCOE agrà, en declaracio­ns a RAC1, on va al·legar que Catalunya està “preparada” i té “opcions guanyadore­s” per acollir aquella cita esportiva.

L’objectiu és que tota la feina dedicada a aquest projecte i els recursos invertits no caiguin en sac foradat, per això Vilagrà entén que “seria un error no presentar-s’hi el 2030, perquè tenim una bona candidatur­a”. I encara que no sigui possible amb el concurs de l’Executiu de Javier Lambán, “nosaltres sols podem liderar-la”, va al·legar.

En tot cas, Vilagrà és conscient que l’última paraula la continua tenint el COE, que és qui presenta les candidatur­es davant el Comitè Olímpic Internacio­nal (COI), per tant “no depèn de nosaltres, sinó que l’agenda la marca el COE, però per nosaltres sí”, va confirmar.

La intenció del Govern ara és convèncer el COE de la viabilitat d’una proposta en solitari, després que Blanco anunciés dimarts que renunciava a presentar la candidatur­a conjunta per als Jocs del 2030 per la impossibil­itat de posar d’acord Aragó i Catalunya. A l’anunci, el president del

va deixar la porta oberta al 2034 i no va estalviar crítiques a Lambán per l’entossudim­ent a no acceptar un acord que el seu equip tècnic va considerar, d’inici, “més que satisfacto­ri”. Blanco va acusar el president aragonès de mentir i “no respectar” l’acord a què s’havia arribat.

Vilagrà va explicar ahir que la Generalita­t ja ha traslladat al COE la “predisposi­ció” a presentar la proposta, fonamentad­a en el fet que el COI “va dir que els agradaria tenir una candidatur­a europea sobre la taula” per al 2030.

“Som un govern que no vol perdre opcions. Per tant, hi serem tant per al 2030 com per al 2034”, va garantir la consellera. Per això el Govern ja ha encarregat a la directora de l’oficina tècnica per al

La Generalita­t convoca una taula territoria­l amb el Pirineu el 27 juny per validar la nova proposta

projecte dels Jocs, Mònica Bosch, que ultimi una proposta de candidatur­a en solitari per presentar-la davant el COE.

El 27 de juny la Generalita­t convocarà la taula territoria­l, formada per alcaldes i consells comarcals del Pirineu, per presentar-los aquesta proposta, debatre-la, introduir-hi canvis i validar-la. “Llavors la presentare­m al COE”, va explicar Vilagrà.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain