La Vanguardia (Català)

Un 33% dels usuaris de plataforme­s veuen contingut piratejat

Un estudi constata que cinema i sèries encapçalen aquest consum il·legal

-

Malgrat que amb el temps s’ha normalitza­t el pagament als serveis de streaming sota demanda, la pirateria continua sent habitual fins i tot en els usuaris que estan abonats a aquestes plataforme­s. Fins a un 33% dels consumidor­s de plataforme­s de streaming també veuen contingut piratejat, segons es desprèn del Baròmetre OTT sobre hàbits de consum audiovisua­l d’aquestes plataforme­s a Espanya que elabora la consultora Geca.

Tot i que més de la meitat dels enquestats per a l’estudi van confirmar que no consumeixe­n contingut piratejat, l’informe va destacar que un terç dels abonats a aquests serveis sí que en miraven. El cinema és el que es veu en gran manera il·legalment amb un 64,7%, seguit per les sèries amb un 45,8% i els documental­s en tercer lloc amb un 19,8%.

Pel que fa als continguts consumits legalment, els resultats obtinguts per aquest baròmetre en serveis com Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Movistar Plus+, Apple Tv+ i HBO Max reflecteix­en que, pel que fa a cinema, la pel·lícula més vista aquest any ha estat la de Jurassic world : El reino caído, amb un 31%, seguida per Cruella, amb 30,7%, i de Spider-Man: Homecoming, amb un 29,6%. En l’àmbit de producció estatal, destaquen pel·lícules com

Amor de madre (Netflix), en cinquena posició amb un 28,5%, i Padre no hay

más que uno 2 (Amazon Prime Video), en novè lloc amb un 24,7%.

Pel que fa a sèries amb estrena absoluta entre març i maig el rànquing l’encapçalen tant a Netflix com a Movistar Plus+ dos títols espanyols: Bienvenido­s a Edén i Los herederos de la Tierra en la primera; i Sentimos las molestias i Rapa en la segona.

El baròmetre destaca també que si les plataforme­s especialit­zades en ficció incloguess­in contingut en directe, els concursos, talent shows i magazines serien els formats més demandats pels usuaris. Tot i això, un 37,2% declaren que no veurien programes en directe perquè s’estimen més veure els continguts en el moment que ells trien.

Quant a altres gèneres, els programes d’entreviste­s es posicionen com els que més interès generen als usuaris d’aquestes plataforme­s, amb els podcasts del talkshow The wild project i els espais d’humor Estirando el chicle i Nadie sabe nada com a més escoltats.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain