La Vanguardia (Català)

A Dembélé se li esgoten el temps i les opcions

El francès no vol rebaixar les pretension­s ni el Barça apujar l’oferta

- Anaïs Martí

Queden set dies perquè expiri el contracte d’Ousmane Dembélé amb el FC Barcelona. A hores d’ara el francès continua sense tenir res signat amb un altre equip malgrat que és un futbolista lliure per negociar el seu futur des de l’1 de gener. Dembélé insisteix que el seu desig és quedar-se a Barcelona per continuar defensant la samarreta blaugrana. “El Chelsea? Són rumors. Estic bé a Barcelona”, va dir a un aficionat que va anar a preguntar-li quan estava aturat dins del cotxe en un semàfor. En la mateixa línia es va pronunciar dilluns, quan el francès va intercanvi­ar uns missatges amb Xavi, que es va interessar per la seva situació. El francès li va dir que no havia signat res amb cap altre club i que la seva voluntat era la de continuar. La resposta de Xavi va ser taxativa: “Si et vols quedar has d’acceptar l’oferta. Si no, hauràs d’anar-te’n”. El problema és que les pretension­s econòmique­s del jugador són massa elevades.

A l’àrea esportiva barcelonis­ta hi ha la sospita que cap dels equips interessat­s pel francès no vol complir amb les expectativ­es que sol·licita Dembélé, jugador que arribaria lliure i pel qual, per tant, no s’ha de pagar traspàs però sí una elevada prima de fitxatge. Hi ha diverses veus de l’àrea institucio­nal i esportiva que apunten que l’oferta per l’extrem no s’ha retirat ni ha caducat, però tampoc no es descarta que es retiri l’1 de juliol, quan s’acabi el contracte oficialmen­t. I Xavi? El tècnic continua pendent de les operacions econòmique­s que puguin desencalla­r l’arribada de jugadors com Koundé, Azpilicuet­a o Lewandowsk­i. També considera que no afecta en res que Dembélé continuï si el club fitxa Lewandowsk­i.

El tècnic continua tenint una bona percepció de Dembélé. Encara que al seu compte golejador

El Barça no descarta retirar l’oferta per Dembélé l’1 de juliol, quan s’acabi el contracte oficialmen­t

només hi constin dos gols aquest curs, també és el màxim assistent de la Lliga amb 11 passades decisives. Però Xavi no farà res més per retenir-lo.

Pel que fa a Dembélé, el seu entorn nega que no tingui ofertes. Parlen del Chelsea, però també d’altres equips. També descarten que el francès rebaixi les pretension­s. Insisteixe­n que a l’última reunió que van mantenir amb Mateu Alemany a mitjans de maig ja van fer una proposta a cavall del que li oferia el Barça i el PSG, un altre dels equips que sonen des del gener com a possible destinació del francès. Tot i això, alguna cosa ha canviat. A París insisteixe­n que, amb l’arribada del director esportiu Luis Campos, Dembélé hauria deixat de ser prioritari.•

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain