La Vanguardia (Català)

Zidane, el ‘bleu’

L’exentrenad­or del Reial Madrid somia ser el selecciona­dor francès, però no es descarta per al PSG

- Carlos Novo

Zinédine Zidane somia tornar a entrenar un equip d’elit i no es descarta per dirigir en un futur el PSG, però la seva gran ambició en aquest moment seria substituir Didier Deschamps al capdavant de la selecció francesa, si pogués ser després del Mundial de Qatar, tot i que tampoc no li posa data al seu anhel.

El que va ser exjugador i exentrenad­or del Reial Madrid, que ahir va fer 50 anys, va concedir una llarga entrevista al diari francès L’Équipe en què repassa els moments més destacats de la seva carrera profession­al i els seus plans de futur, que passen per entrenar un equip que aspiri a guanyar títols.

“Si torno a un club és per guanyar. Ho dic amb tota la modèstia”, va explicar el tècnic marsellès, a més de deixar la porta oberta al PSG, equip que l’ha pretès aquest estiu i que està negociant desprendre’s del seu entrenador, l’argentí Mauricio Pochettino:

“Mai diguis mai. Especialme­nt quan s’és entrenador avui dia (...) Quan era jugador podia triar gairebé tots els clubs. Com a entrenador, no hi ha cinquanta clubs als quals pugui anar. Hi ha dues o tres possibilit­ats”, va indicar Zidane. El PSG ha apostat per l’encara entrenador del Niça, Christophe Galtier. El somni de Zidane és, sens dubte, ser algun dia el selecciona­dor francès: “Ho vull, per descomptat. Ho seré, espero (...) Vull tancar el cercle amb la selecció francesa. Vaig conèixer aquest equip francès com a jugador. I és el millor que m’ha passat! Però de debò! És el màxim”, va comentar.

I prosseguei­x: “Així doncs, com que vaig viure allò i ara soc entrenador, tinc la selecció francesa fermament ancorada al cap. Succeir Deschamps? No ho sé. Si cal, es farà, en aquell moment o no. Quan dic que vull portar la selecció francesa algun dia, ho assumeixo. Actualment s’ha creat un equip. Amb els seus objectius. Però si després sorgeix l’oportunita­t, hi seré. Una vegada més, no depèn de mi. El meu desig més profund hi és. La selecció francesa és el més bonic

El francès diu que entrenar França és el màxim i valora la lliga guanyada el 2017 abans que les Champions

que hi ha”, diu.

Zidane explica també que després de la seva etapa com a entrenador vindrà la seva etapa com a empresari: per què no participar en un projecte en el qual jo mateix soc el líder? President d’un club o gerent d’una empresa, per exemple. Ja he començat amb el grup Z5, que vam iniciar en família, especialme­nt amb els meus germans Farid, Nordine, James i la meva germana Lila”.

Dels seus anys com a futbolista al Bernabeu destaca la volea que li va permetre al Madrid guanyar la novena Champions a Glasgow i de les seves temporades a la banqueta dels blancs valora en especial la Lliga del 2017: “És fantàstic guanyar la Champions [en va guanyar tres, i seguides]. Però el més difícil i bonic després de tota una temporada és guanyar la Lliga”, assevera Zidane.c

 ?? ?? Zinédine Zidane va fer ahir 50 anys
Zinédine Zidane va fer ahir 50 anys

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain