La Vanguardia (Català)

Indra renova el consell i supera el bloqueig amb el suport de la junta

L’Estat controla més d’un 25% de les accions de la companyia tecnològic­a

-

La companyia tecnològic­a Indra va aconseguir ahir posar fi al bloqueig al consell que s’allargava des de fa mesos. La junta d’accioniste­s celebrada ahir a Madrid va aprovar el cessament de quatre consellers independen­ts, un més no va renovar i es va nomenar com a dominical Jokin Aperribay, membre de la família fundadora del grup basc de defensa SAPA Placencia. Els canvis van ser possibles gràcies al suport de l’entitat pública SEPI (que té un 25,2% de les accions), de SAPA (5%) i del principal accionista de Prisa, el fons Amber (4,2%). Els cessats no havien compartit la nova línia estratègic­a dissenyada pel president, Marc Murtra.

Amb el nou consell, l’empresa especialit­zada en tecnologia i defensa podrà afrontar de manera més àgil els nous reptes que s’obren amb la nova situació geoestratè­gica.

Va ser a l’últim moment de la junta d’ahir quan el representa­nt d’Amber va proposar fora de l’ordre del dia el cessament dels consellers. La petició d’Amber va ser la de cessar Alberto Terol, Carmen Aquerreta, Ana de Pro i Enrique de Leyva. Tots quatre eren consellers independen­ts. Així mateix, la reelecció d’Isabel Torremocha,

també consellera independen­t, no va tirar endavant, amb la qual cosa l’acabat de nomenar Francisco Javier García Sanz (exdirectiu del grup Volskswage­n) i Silvia Iranzo van quedar com els dos únics consellers independen­ts.

Aperribay, membre de la família fundadora del grup basc de defensa SAPA Placencia, va rebre un 53,1% dels vots per ser conseller, malgrat que comptava amb un informe en contra de la comissió de retribucio­ns. Aquell percentatg­e del 53,1% va ser pràcticame­nt idèntic al suport que van rebre els cessaments de quatre consellers independen­ts. Així mateix, es van renovar els consellers Miguel Sebastián, que va ser ministre, Antonio Cuevas i Luis Abril (conseller executiu), tots amb votacions per sobre d’un 90% del capital.

El consell resultant de la junta queda compost per dos consellers independen­ts i tres dominicals. El president Murtra té la categoria d’extern, mentre que Abril i Ignacio Mataix són consellers executius. Guillermo Guerra és el secretari i Fabiola Gallego la vicesecret­ària del consell. A aquests noms s’hi hauria d’unir pròximamen­t Juan Moscoso, que serà el tercer conseller de la SEPI després que el hòlding públic hagi superat el 25% del capital, cosa que li permet optar a un nou representa­nt.

Durant la junta d’ahir, que va comptar amb la presència de més d’un 75% dels accioniste­s del grup, es van aprovar també tots els punts procedimen­tals, com per exemple els comptes, l’informe de sostenibil­itat, les remuneraci­ons o la proposta d’aplicació del resultat. Així mateix, Deloitte va ser reelegit com a auditor de la societat.

El representa­nt d’Amber va justificar la petició de cessaments adduint que la companyia necessita més estabilita­t i una “reestructu­ració més àmplia” al seu consell. Després de la sol·licitud,

Els cinc consellers sortints eren crítics amb la gestió del nou equip directiu

els consellers Alberto Terol i Enrique de Leyva (dos dels cessats) van prendre la paraula consideran­t que la decisió “perjudicar­à greument” la companyia.

Amb aquesta junta es dona per tancada una crisi de governança entre la SEPI i part dels consellers independen­ts que es va desencaden­ar l’any passat amb el relleu com a president de Fernando Abril Martorell davant la intenció de l’entitat pública d’iniciar una “nova etapa de la companyia”.

A més a més, es va facultar a l’entitat per poder augmentar el capital social fins a un import màxim equivalent a un 10% del capital social.c

 ?? ?? MadrM ARIIaSrCR L E/ El president de la tecnològic­a Indra, Marc Murtra
MadrM ARIIaSrCR L E/ El president de la tecnològic­a Indra, Marc Murtra

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain