La Vanguardia (Català)

Termòmetre del turisme

Voxel entra en la gestió de pagaments turístics i preveu facturar 14 milions aquest any, gairebé el doble que el 2021

- blanca Gispert Barcelona

El sector turístic torna a estar en plena forma i prova d’això és la recuperaci­ó dels resultats de Voxel, empresa especialit­zada a digitalitz­ar el procés de pagaments i facturació entre empreses del sector turístic i l’hostaleria.

La companyia preveu superar els nivells precrisis i facturar 14 milions d’euros aquest any, per sobre dels 12,5 milions que va obtenir el 2019 i gairebé el doble que els 8,3 ingressats l’any passat. “La demanda s’ha recuperat i tenim bones previsions per a aquest estiu. El nombre de reserves per al juny i juliol s’han multiplica­t per deu respecte a l’any passat i superen els dels anys anteriors a la crisi sanitària”, comenta Xavier Ginesta, propietari i president de la companyia, que aquest mes de juny ha organitzat l’esdevenime­nt Bavel Travel Summit amb més de 50 profession­als del sector.

Voxel treballa per a milers d’empreses del sector turístic a escala global. Un 60% dels clients pertanyen al sector dels viatges, mentre que el 40% restant formen part de l’hostaleria i la restauraci­ó. Entre els clients es troben marques conegudes com Expedia, Booking.com, Hotelbeds, Webbeds, TUI, EasyjetHol­idays,

Jet2Holida­ys, Meliá, NH, Riu, Barceló, Accor, Europcar, Danone, Port Aventura, La Tagliatell­a, Starbucks o el grup VIP’s.

La companyia, nascuda el 1998, s’ha especialit­zat a digitalitz­ar les factures, albarans i autoritzac­ions. Arran de la pandèmia, ha afegit al ventall de serveis la gestió de pagaments. “L’aturada que vam

L’empresa, nascuda el 1998, treballa per a grans firmes del sector dels viatges i l’hostaleria

viure el 2020 ens va oferir una oportunita­t per dedicar temps a la innovació i accelerar la posada en marxa de projectes que teníem pendents. El més important va ser precisamen­t activar el servei de gestió de pagaments: reduïm les friccions al llarg d’aquest procés”. Un dels moviments més destacats per reforçar aquesta aposta va ser la compra l’any passat de la start-up australian­a Troovo, especialit­zada en tecnologia de pagaments entre empreses.

El preu de l’operació és confidenci­al. Ginesta apunta que els diners invertits en l’adquisició de Troovo van procedir d’una part dels crèdits ICO que Voxel va sol·licitar per trampejar la crisi de la pandèmia. En total, la companyia va obtenir 8 milions d’euros, apunta Ginesta.

Durant aquests anys, la companyia ha mantingut la plantilla en uns 200 empleats, distribuït­s a la seu central de Barcelona i les delegacion­s a la República Dominicana i Austràlia sota la direcció d’Àngel Garrido.

 ?? ?? NTrAeOU /erFrP Xavier Ginesta, president de la companyia
NTrAeOU /erFrP Xavier Ginesta, president de la companyia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain