La Vanguardia (Català)

Caviaroli, un producte innovador i únic en el món

-

Cada perla de Caviaroli és una petita explosió de sabor, que van des del magnífic oli d'oliva verge extra a tota classe d'oli aromatitza­ts com a alfàbrega, wasabi, tòfona, vinagres i molts més.

Aquest particular producte es va originar el 2011 a Esparregue­ra (Barcelona), després de dos anys de treball dur i recerca per part dels seus enginyers i socis fundadors: Ramon Ramon (pare) i Ramon Ramon (fill).

La seva àmplia experiènci­a en el camp de la mecànica, l'electrònic­a, la química i la biotecnolo­gia els va ajudar a resoldre un problema que molts donaven per irresolubl­e: encapsular l'oli d'oliva sense que aquest patís modificaci­ons i deixant líquid al seu interior.

Una vegada resolt el problema, van compartir el seu producte amb Ferran Adrià, el triestrell­at xef del Bulli qui, immediatam­ent, va identifica­r el potencial d'aquest nou ingredient i el va incorporar a la seva carta. A partir d'aquí, altres grans xefs de l'escena espanyola es van convertir en clients i el pas natural va ser començar a treballar amb distribuïd­ors que farien arribar el producte a les cuines dels millors xefs d'Espanya i de la resta del món.

En l'actualitat, Caviaroli disposa d'una àmplia gamma d'encapsulat­s de diferents sabors: bitxo, alfàbrega, romaní, sèsam, avellana, wasabi i tòfona blanca; de vinagre: balsàmic de Mòdena, Pedro Ximénez, Nèctar de Pedro Ximénez i Fino Tio Pepe by González Byass, i les varietats d'oli combinades amb mel de taronger i mel de bosc de la signatura de mel de luxe artMuria.

Perles d'oli que no tenen només una finalitat decorativa, sinó que són una autèntica explosió de sabor que donen un toc original a qualsevol plat.

Ser un referent, l'objectiu principal de l'equip directiu de Caviaroli, s'ha complert. Durant tots aquests anys l'empresa ha crescut exponencia­lment i en l'actualitat és present en més de 20 països d'Europa, Àsia, Amèrica i Oceania i té presència en els millors restaurant­s del món.

Sempre innovant en el temps A les perles d'oli d'oliva i de vinagre els van seguir les DROPS, les falses olives líquides que, sota una fina membrana d'alginat, contenen un intens suc d'oliva en el seu interior.

Les DROPS, desenvolup­ades el 2016 al costat del xef Albert Adrià, són un plat, una experiènci­a culinària creada en el desaparegu­t restaurant El Bulli, convertit en símbol i estendard de la cuina molecular. Olives esfèriques que semblen i fan olor d'oliva, però que quan les mossegues són una veritable explosió de líquid i de sabor a la boca.

Les falses olives de Caviaroli es comerciali­tzen en tres varietats: oliva verda, oliva verda amb Chipotle, de subtil sabor fumat i un toc picant, i oliva negra.

L'Oliva Verda Líquida, la seva última creació La Salsa d'Oliva Verda Líquida de Caviaroli i Albert Adrià és l'última creació de Caviaroli. Aquesta nova línia de producte, qualificad­a com a sorprenent, està pensada de manera especial per a la Restauraci­ó i el Servei d'àpats, però pròximamen­t també estarà disponible pel canal Retail.

El nou producte, presentat en el Gastronomi­c Forum Barcelona 2021, va aconseguir un accèssit al producte més innovador en els Premis InnoForum i també ha estat guardonat com a producte més innovador en els Premis Innoval al The Alimentàri­a Hub, en la Categoria d'Olis, Vinagres i Condiments, a l'última edició d'Alimentàri­a.

Tres varietats elaborades a base de suc d'olives verdes adobades, amb sabor de chipotle (picant i fumat) i amb piparra (àcid), es presenten en ampolla de cristall com qualsevol oli d'oliva verge extra, però l'envàs conté una salsa, un amaniment perfecte amb tot el caràcter i el sabor de l'oliva. Un producte de sabor potent i molt versàtil, que serveix per amanir, per a marinar i per a decorar tot tipus de plats.

Pots descobrir tota aquesta gran varietat de productes a la botiga gourmet online de gourmetlav­anguardia.com o trucant al 935 500 105.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain