La Vanguardia (Català)

Turull advoca per parlar amb ERC abans de decidir sobre una sortida del Govern

-

“No ha de ser una targeta vermella directa”. D’aquesta manera veu Jordi Turull, nou secretari general de Junts per Catalunya, com s’hauria d’abordar la situació del seu partit al Govern de la Generalita­t i una eventual sortida.

El dirigent independen­tista creu que cal poder parlar amb Esquerra Republican­a i replanteja­r tot el que considerin que no s’està complint o no funciona en el seu pacte per a la convivènci­a a Palau si l’objectiu és culminar el procés d’independèn­cia.

“Vull tenir totes les dades, no per percepcion­s, sinó per accions i fets, i a partir d’aquí prendre una decisió. Si pots reconduir-ho, millorar-ho i canviar-ho, és una opció. No ha de ser una targeta vermella directa”, afirma l’exconselle­r en una entrevista amb Europa Press, en què fa al·lusió a l’auditoria sobre el grau de compliment de l’acord segellat el 2021 amb ERC per a aquesta legislatur­a catalana. El resultat se sabrà en la segona fase del congrés a mitjans de juliol.

Turull es pronuncia també sobre l’estratègia del seu soci i el que conté aquest acord sobre la negociació, que, a parer seu, va tenir lloc en un context diferent. “El diàleg és una actitud; no pot ser un fre de mà perquè, mentre uns vagin fent el que volen i com volen, els altres diguin que estan pendents de la taula de diàleg. Això no pot funcionar”, adverteix l’exconselle­r, que assenyala que l’independen­tisme hauria de trobar una solució a aquesta situació, ja que, segons diu, la “repressió no ha parat i cada vegada surt més porqueria per eliminar”.

La presidenta de la formació, Laura Borràs, també ha concedit una entrevista, en el seu cas amb Efe, en què rebutja la dinàmica de “competició” i els “vots de càstig” que hi va haver en la primera fase del congrés en la renovació de la direcció, que van afectar alguns dels dirigents que ella havia proposat. En aquest sentit, Borràs crida a la “unitat” al si del partit. “Si hi ha gent que té mala fe, el que recomano és que vagin a altres llocs, no que continuïn a JxCat”, assenyala.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain