La Vanguardia (Català)

Barcelona és la tercera ciutat europea més valorada per impulsar una ‘start-up’

- REDaCCIÓ

Berlín i Londres són les dues úniques ciutats que se situen davant Barcelona com a millor opció per posar en marxa una empresa emergent, segons el rànquing Startup Heatmap. La capital catalana avança un lloc en la classifica­ció resEls pecte a l’any anterior, i ja supera Amsterdam, un altre dels llocs preferits per als emprenedor­s.

L’informe elaborat per la consultora Deep Ecosystems és un dels més prestigios­os del sector, ja que s’elabora a partir d’enquestes a fundadors de start-ups, els mateixos que seleccione­n aquestes ciutats per desenvolup­ar-hi els seus projectes empresaria­ls. Un 20% han apostat per Barcelona, que es queda molt lluny de Berlín (37%) i Londres (33%), però alhora es consolida al podi per sobre de Lisboa i Amsterdam (16% totes dues). Més enrere queden París, Madrid –en desena posició, amb un 6% dels vots– i València, al lloc 17.

enquestats apunten com a raons per escollir Barcelona el dinamisme de l’ecosistema local, la disponibil­itat de talent i la rendibilit­at, ja que la capital catalana els representa uns costos molt més baixos tant en salaris com en cost de vida que a les altres dues ciutats que se situen davant en la classifica­ció.

Els autors de l’informe també assenyalen que la bona valoració de Barcelona té relació amb l’augment del capital risc arribat a la ciutat i destaquen l’augment de la facturació de les empreses emergents, que ha crescut un 65% el període 2019-2021 malgrat la pandèmia. Apunten també a l’aparició de diversos unicorns (empreses valorades en més de 1.000 milions de dòlars) com a símbol de puixança.

El mateix estudi, partint de les dades de LinkedIn, apunta a la creació d’uns 300 llocs de treball nous cada mes al sector. L’aspecte negatiu continua sent la bretxa de gènere: només un 13% de les emprenedor­es són dones, igual que la mitjana europea.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain