La Vanguardia (Català)

Una cuina feliç

Soma: una altra perspectiv­a a Barcelona

-

Els nostres lectors més llegits coneixeran la novel·la Un món feliç (Brave New World, 1932) del britànic Aldous Huxley. Es tracta d’una distopia que anticipa el desenvolup­ament de la tecnologia reproducti­va, cultius humans i hipnopèdia, maneig de les emocions per mitjà de “suposades drogues” (soma) que, combinades, canvien radicalmen­t la societat.

Doncs bé, tres brillants joves i amics, Daniele Giulietti, Javier Marqués i Adrià Romy, van decidir obrir fa set mesos un restaurant a Barcelona, el Soma, per intentar canviar, en part, les tendències gastronòmi­ques dels seus clients. Per a l’esmentat canvi es van proposar de treballar tres facetes: cuina, local i atenció al client.

Pel que fa a la cuina, evidentmen­t utilitzen els productes que cada època el mercat els ofereix , però de manera diferent. Quant a l’espai, han aconseguit respectar al màxim la decoració de l’emcal, blemàtic Bar Mauri, històrics arrendatar­is del local, i n’han mantingut, entre altres elements, l’extraordin­ari paviment hidràulic. I com a colofó, uns joves i molt preparats col·laboradors ofereixen una singular atenció als seus clients.

Començant pel nom del loel Soma, i continuant amb la seva declaració de principis, ja podem deduir que som davant d’un brillant projecte en què els tres promotors han aplicat l’eslògan del maig del 68: “La imaginació al poder”. I la imaginació els funciona de meravella.

En Daniele és al capdavant dels fogons, és milanès i ha treballat en diversos restaurant­s estrellats de la capital llombarda. En Javi dirigeix la sala, és barceloní i format al grup San Telmo i l’Adrià, també de Barcelona, és enginyer industrial, emprenedor i ideòleg i alma mater del projecte.

La seva cuina podria definir-se com d’autor, però els plats tenen bàsicament tres tocs: italià, mediterran­i i català.

A la seva carta de vins hi predominen els cellers de proximitat. Al Soma hi preparen el menjar de sempre, però elaborat des d’una altra perspectiv­a. És imprescind­ible una visita.n

 ?? ?? Javier Marquès, Daniele Giulietti i Adrià Romy davant l’establimen­t L.V
Javier Marquès, Daniele Giulietti i Adrià Romy davant l’establimen­t L.V

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain