La Vanguardia (Català)

La CNMC detecta anomalies de preus en un 1% de les gasolinere­s

-

La Comissió Nacional dels Mercats i de la Competènci­a (CNMC) va detectar “en menys d’un centenar” (al voltant d’un 0,8%) de les 12.200 gasolinere­s que hi ha a Espanya “anomalies” en l’aplicació del descompte de 20 cèntims/litre aprovat pel Govern per abaixar els preus dels combustibl­es.

Segons la presidenta de la CNMC, Cani Fernández, no estan detectant increments de preus que hagin suposat “menjar-se la bonificaci­ó aprovada pel Govern” l’1 d’abril i que previsible­ment es prorrogarà avui. La responsabl­e de la CNMC va afirmar que el que hi està havent “és una contenció de marges” i “fins i tot de reducció”, en un percentatg­e que no va precisar.

L’organisme regulador va utilitzar per a aquesta supervisió una eina, que anomena “indicador d’alta freqüència”, que li permet verificar el preu actual dels carburants de les gasolinere­s en comparació amb els

L’organisme regulador creu que els preus poden continuar pujant els pròxims mesos

que existien anteriorme­nt, així com els que hi ha a escala internacio­nal, entre altres indicatius. Això permet a la CNMC obtenir els preus de compra i comparar-los amb els de les vendes.

Segons Fernández, si no s’hagués aplicat l’incentiu, el carburant avui dia seria 20 cèntims per litre més car i no va descartar que el preu “continuï pujant”, tenint en compte mesures com la baixada de la fiscalitat als Estats Units, que previsible­ment generaran una demanda més gran de combustibl­e.

Sobre possibles sancions a les gasolinere­s que incompleix­in els preus, va afirmar que primer s’haurà de verificar el motiu d’aquesta anomalia i, si no té justificac­ió, hauran de tornar la bonificaci­ó.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain