La Vanguardia (Català)

Llits de matrimoni

- Mariángel Alcázar

Fa uns dies, descrivint-li a un amic la distribuci­ó d’una casa de vacances, li vaig explicar que en una de les habitacion­s hi havia un llit de matrimoni. Quina definició més bonica, una mica vella, això sí. Encara que al moble en qüestió no hi hagi dormit mai un matrimoni, ni tan sols una parella de fet, un llit gros sempre és agraït fins i tot quan té ús individual.

Els llits dobles, últimament, han donat pas als que semblen triples. Tant als hotels com a les botigues especialit­zades s’ha adoptat la terminolog­ia de llit queen i llit king, sense que entengui gaire d’on ve aquesta definició tan discrimina­tòria, o és que potser les reines necessiten menys espai per dormir que els reis. Els llits queen fan un metre i mig d’ample per dos de llarg, una mica més amplis que els coneguts com de matrimoni (que ja es van eixamplar fa uns anys) i els king són de, com a mínim, dos metres quadrats. Abans només en veies en cases particular­s amb dormitoris a l’estil suite, d’aquests que es complement­en amb vestidor i un superbany, però, com que s’han posat de moda, ja s’encaixen en habitacion­s on no queda espai ni per enfilar-s’hi. Un llit immens és el somni de tota parella, i més si, encara que no estigui casada, fa ús del matrimoni. Els més agosarats poden practicar, en dies assenyalat­s, totes les postures del kamasutra sense córrer el risc de quedar amb el cul a l’aire i més tard, una vegada conclosa la sessió, cadascun dels amants es pot situar en un extrem del llit com si no es coneguessi­n de res, somiant potser en un tercer.

Els llits de matrimoni, siguin de la mida que siguin, són un territori on passa de tot. Antigament hi havia persones que van néixer i van morir al mateix llit i entre una cosa i l’altra van fer el que van poder. Expliquen els psicòlegs que el senyal que els divorciats ja han superat el trauma és que deixen de dormir a l’extrem assignat per l’acord matrimonia­l i ocupen, ben eixarranca­ts, el centre del llit. No us ho sabria dir.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain