La Vanguardia (Català)

Un foc per l’avaria d’un autobús obliga a tallar l’AP-7

L’incendi va cremar unes quatre hectàrees del terme d’Agullana, entre l’autopista i la via fèrria de l’AVE

- Sílvia Oller

L’avaria d’un autobús amb matrícula francesa, que portava una trentena de passatgers a bord, va provocar ahir a la tarda un incendi de vegetació als marges de l’autopista AP-7, a l’altura d’Agullana (Alt Empordà). L’incendi, que va mobilitzar més d’una vintena de dotacions dels Bombers, cinc d’aèries, va obligar a tallar la via en sentit sud durant més de dues hores a l’altura de la Jonquera. La situació va provocar retencions de fins a 5 quilòmetre­s i circulació amb congestion­s una vegada es va poder reobrir un dels carrils afectats. L’N-II, la via alternativ­a cap a on els Mossos d’Esquadra desviaven els vehicles, també va registrar cues de fins a 3 quilòmetre­s.

El foc va arrasar una pastilla de bosc situada entre dues vies de transport estratègiq­ues com són l’AP-7 i via fèrria de l’AVE. L’alcalde d’Agullana, Josep Jovell, va explicar ahir que el fet que no bufés massa vent va permetre als Bombers donar per controlat aviat l’incendi, en què també van intervenir voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal de Les Salines. Segons dades del cos d’Agents Rurals, va cremar una superfície provisiona­l de 4,2 hectàrees del terme d’Agullana.

L’autobús va quedar completame­nt calcinat, però cap dels 31 passatgers no va resultar ferit i tots van poder sortir pels seus propis mitjans del vehicle. Tots plegats van ser traslladat­s en furgonetes i vehicles cap a l’àrea de servei de la Porta Catalana on van esperar un altre autobús per continuar el seu viatge.

Un altre incendi de canyes i vegetació als marges de la via de tren va posar en perill el trànsit ferroviari durant gairebé una hora entre les estacions de Montcada i Mollet-Sant Fost, de la línia de Rodalies R-2. L’incendi va provocar circulació intensa a la C-33, a l’altura de Montcada i Reixac.

Els Bombers van intervenir ahir en desenes de focs que van esquitxar tota la geografia catalana. El més destacat pel que fa a la superfície afectada va ser el d’Arbeca (Garrigues), que havia cremat, al tancament d’aquesta edició, unes vint-i-cinc hectàrees de terreny agrícola. L’origen va ser una crema de residus, segons han determinat els Agents Rurals. També va mobilitzar un ampli dispositiu dels Bombers l’incendi registrat entre Sils i Riudarnes, a la comarca de la Selva, que va cremar unes quatre hectàrees de zona agrícola i vegetació de ribera.c

 ?? Mossos d'Esquadra / ACN ?? L’autobús, que portava 31 passatgers, va quedar del tot calcinat
Mossos d'Esquadra / ACN L’autobús, que portava 31 passatgers, va quedar del tot calcinat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain