La Vanguardia (Català)

Més i millors jocs al nou ‘Entrenamen­tes’ de ‘La Vanguardia’

Un nou espai de joc ja està disponible per a les ments més àgils

- &auR-1r3ui!i

Espectacul­ar. És l’adjectiu que defineix l’excel·lent acollida que Entrenamen­tes, la secció web de passatemps de La Vanguardia, ha tingut entre els nostres lectors. Des que va arrencar al gener, gairebé mig milió de persones han gaudit amb els crucigrame­s, sudokus, vuit diferèncie­s i altres minijocs que cada dia es renoven sense pausa per oferir una experiènci­a única als seguidors. Els usuaris en són veritables fans. Cadascun juga almenys vint vegades al mes a algun dels passatemps de la secció. I els gustos són molt diversos.

Si els crucigrame­s eren els reis del començamen­t d’Entrenamen­tes, ara ho és el nou Lexireto. Molts dels nostres lectors crucigrame­rs ara són autèntics lexireters, i té justificac­ió: el panell amb set lletres per formar centenars de paraules és molt addictiva. En realitat, és extremamen­t addictiva. Trobar cada dia l’heptacrack, la paraula que conté totes les lletres del panell, és un repte molt desafiador.

No cal ser un literat per triomfar en el joc, i els errors es converteix­en en un estímul continu per descobrir l’heptacrack. Entre els nostres lectors hi ha veritables especialis­tes que celebren cada dia els seus èxits i els comparteix­en a les xarxes socials i grups de WhatsApp amb captures de les pantalles victoriose­s.

La dificultat del repte lingüístic fa que sigui més addictiu. La paciència i la constància dels jugadors són el principi per descobrir cada dia noves paraules i completar la partida. La pràctica diària és el camí cap a l’èxit davant el panell de lletres, perquè malgrat el que pensen uns quants, resoldre crucigrame­s, sudokus o lexiretos no és una habilitat innata, sinó que s’aprèn amb la pràctica.

A més, completar qualsevol dels nostres jocs només és una injecció de dopamina. Segons molts estudis, la pràctica diària de passatemps ajuda a enfortir la memòria, augmenta la capacitat de concentrac­ió i enforteix la memòria. Diversió, aprenentat­ge i exercici mental responsabl­e.

Com ja vam explicar quan vam estrenar Entrenamen­tes al gener, les millores estan sent constants. Aquesta setmana s’ha actualitza­t la secció amb sucoses novetats de fons i forma. La més òbvia salta a la vista: un esclat de colors fa que la secció sigui més pròxima. Es tracta d’un nou univers de joc creat per Cristina Spano, il·lustradora que ha treballat per a capçaleres de referència, com ara The New York Times i The Economist. El nou Entrenamen­tes de La Vanguardia és molt més acolorit, divertit i ple d’energia.

La segona novetat per als nostres lectors aficionats als passatemps és la inclusió en la selecció de jocs del Fast Crossword, un mini crucigrama en anglès que ens ajudarà a aprendre vocabulari mentre juguem. Perquè a més d’entretenir, també volem que els nostres lectors aprenguin. Finalment, hem escoltat els nostres lectors i atenem unes de les seves peticions més enèrgiques: una versió mini del crucigrama clàssic, per als moments que ens ve de gust que el repte sigui més lleuger. Per això hem creat el Cruci Veloz.

A més, amb aquesta actualitza­ció s’introdueix­en desenes de millores de rendiment digital. Ara els jocs funcionara­n encara més bé en dispositiu­s mòbils i el nostre progrés i èxit es podrà compartir directamen­t a totes les nostres xarxes socials, perquè l’alegria de ser un crac dels crucigrame­s no pot ser completa sense compartir-la amb tothom.

Èxit d’audiència Mig milió de lectors de ‘La Vanguardia’ s’han enfrontat als nostres jocs

Univers de colors El terreny de joc és obra de Cristina Spano, il·lustradora de ‘The New York Times’

L’estrena Els minicrucig­rames en anglès i castellà són el nou repte exprés dels lectors

Més manejables Els jocs s’acomoden als mòbils i els èxits dels usuaris es podran compartir

 ?? ?? crucigrama
crucigrama
 ?? ?? RAJOL ES
RAJOL ES
 ?? ?? els 8 errors
els 8 errors
 ?? ?? mots encreuats
mots encreuats
 ?? ?? mini su!o'u
mini su!o'u
 ?? ?? le%i re&TE
le%i re&TE
 ?? ?? Test Actualitat
Test Actualitat
 ?? ?? lletres
lletres
 ?? ?? su!o'u a#an*at
su!o'u a#an*at
 ?? ?? "ruci #elo$
"ruci #elo$
 ?? ?? su!o'u ()sic
su!o'u ()sic
 ?? ?? su!o'u e%+ert
su!o'u e%+ert
 ?? ?? i +r,%imament---
i +r,%imament---
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain