La Vanguardia (Català)

Una Espanya èpica capgira quatre gols a Itàlia per a anar a quarts

-

Era el partit que necessitav­a, una remuntada èpica a una potència com Itàlia, per enfortir l’ànim de l’equip i llançar la candidatur­a a les medalles. La selecció espanyola masculina ja és a quarts de final del Mundial, sense haver de passar pels vuitens com a primer del grup C, després de vèncer els transalpin­s en un gran últim quart, 0-4, en què va emergir la figura del porter Unai Aguirre –designat millor jugador– i l’olfacte d’Álvaro Granados.

Els de David Martín van estar brillants després d’haver tocat fons en el segon quart, en què van remuntar un dur correctiu de 5-1 que posava un perillós 10-6.

Fins aquell moment Espanya havia fet una bona sortida, amb un 2-5, que Itàlia va corregir abans de tancar el quart amb un 2-0 que va portar Martín a canviar de porter a la segona mànega: va substituir Aguirre per Edu Lorrio, però no li va donar el fruit desitjat. Al contrari: el porter del Sabadell va encaixar 5 gols en 5 xuts i Espanya es va enfonsar. De guanyar de 3 a perdre de 4.

Amb el 9-6, Martín va rectificar i va recuperar el porter del Barcelonet­a. I Espanya es va enlairar. Amb Aguirre va tancar el quart amb un parcial d’1-2 amb doblet de Sanahuja, en el tercer va mantenir la igualtat (2-2) i en el quart la selecció va brillar amb un recital defensiu, del porter i de Granados, amb 3 gols.

Dimecres a quarts s’enfronta, en teoria, a Montenegro.

Espanya: Aguirre, Munárriz (2), Granados (3), Sanahuja (2), De Toro (1), Larumbe (2), Famera (1), Cabanas, Tahull (2), Perrone, Mallarach (1), Bustos, Edu Lorrio (ps).c