La Vanguardia (Català)

La Federació, molt autocrític­a amb els “pobres” resultats d’Espanya

La delegació tanca la piscina sense cap finalista

-

El relleu femení dels Estats Units va ser l’últim de penjar-se una medalla a les proves de piscina del Mundial de Budapest. Ni rastre d’Espanya durant la prova. Ni en aquesta ni en cap, perquè durant el pitjor gran campionat que es recorda, la delegació nacional no ha aconseguit tenir ni tan sols un finalista. “Els resultats no són justificab­les, a nivell competitiu han estat molt pobres”, admetia ahir la Federació Espanyola (RFEN), en un cru exercici d’autocrític­a.

“Tots som responsabl­es del resultat: la federació, els clubs, els esportiste­s... Que el sistema no funciona és un fet, i històricam­ent és una realitat que hem tingut només cinc medalliste­s olímpics en 30 anys”, convenien Sean Kelly, director nacional de rendiment, i Ricardo Barreda, director nacional de programes de la RFEN.

De tornada a la piscina, l’última jornada del Mundial pel que fa a natació va estar atapeïda de finals. Una de les més boniques va ser la dels 1.500 lliure masculí, en què el gegant italià Gregorio Paltrinier­i va nedar fins a l’últim 50 per sota de l’etern rècord del món de Sun Yang. Gairebé va aconseguir batre’l, però el campió olímpic a Rio va recuperar la seva superiorit­at en la distància.

La final del 400 estils femení va confirmar que l‘adolescent canadenca Summer McIntosh (15) és la nova icona de la natació mundial. Es va penjar el segon or, tercera medalla de la setmana, i va quedar al davant d’una altra adolescent, Katie Grimesde (16), de Las Vegas.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain