La Vanguardia (Català)

La vicepresid­enta Yolanda Díaz demana aclarir què va passar a la tanca de Melilla

-

El soci menor del Govern central de coalició, Unides Podem, va alçar la veu ahir després del suport sense fissures de Pedro Sánchez a l’actuació dels cossos policials espanyols i marroquins durant el salt a la tanca de Melilla de divendres, i va demanar-ne una invesnada” tigació. Una demanda que també van fer alguns grups que han donat suport a l’Executiu en aquesta legislatur­a.

La vicepresid­enta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va demanar “aclarir immediatam­ent” què va passar i va assegurar que sempre apostarà per una política migratòria “respectuos­a amb els Drets Humans. A més, va afirmar que havia quedat “molt impactada” per les imatges dels fets a la frontera entre Espanya i el Marroc. “Les meves condolence­s als éssers estimats de totes les persones que han mort injustamen­t. Ningú no ha de morir així”, concloïa.

La ministra de Drets Socials i líder de Podem, Ione Belarra, també es va mostrar “commocioi va remarcar que el respecte als Drets Humans “sempre ha de guiar la política exterior”. Per això va demanar que es “repensés el model migratori i l’externalit­zació de fronteres”. Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, va exigir al cap de l’Executiu que rectifiqui les declaracio­ns de divendres en què va defensar l’actuació de la gendarmeri­a marroquina: “Les paraules del president m’han avergonyit com a ciutadana de l’Estat”, va afirmar a RAC1. A més, la dirigent dels comuns va criticar que Pedro Sánchez culpés de les morts “les màfies que trafiquen amb éssers humans”, perquè creu que deshumanit­za les víctimes. “Em sorprèn la seva fredor, falta de compassió i d’empatia consideran­t el nombre de víctimes mortals”, va dir.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, també va demanar una investigac­ió i va qüestionar el suport de Sánchez als cossos policials. La consellera de Drets Socials, Violant Cervera (Junts), va qualificar d ’“inadmissib­les” les paraules del president del Govern espanyol.“Els fets són gravíssims i atempten contra tots els Drets Humans”, va dir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain