La Vanguardia (Català)

Bond ja no viu aquí

-

Quart lliurament a Espanya de la sèrie protagonit­zada pel gras, brut i resolutiu Jackson Lamb. Lamb dirigeix des de La casa de la ciénaga a Caballos lentos, una mena de restes de sèrie d’espies a qui es condemna a treballar en una cosa que no impliqui ni responsabi­litat ni autoestima.

Abans que la història ressuscité­s la guerra freda i els espies, Mick Herron ja ho havia fet amb sentit de l’humor i talent per agradar tant a qui busca evasió sense que li faltin al respecte com a qui busca la dignitat de la paròdia de les novel·les d’espies.

Les novel·les protagonit­zades per Lamb –ben aviat a Apple TV– són entretingu­des, divertides i

Portada de La calle de los espías (Salamandra), l’última obra de Mike Herron molt britànique­s, i tenen una sòlida construcci­ó d’autor llibresc. Lluites intestines en el servei d’intel·ligència de Boris Johnson, nyaps, desaparici­ons, entrepans amb mostassa, venjances, plans que surten malament, capses de pizza buides emmagatzem­ades, dignitat, corrupció, lleialtat, amor i diners, i un bon grapat d’éssers de difícil conversió a la normalitat convertits en els protagonis­tes de Herron, els paios amb què ens agrada trobar-nos quan obrim qualsevol dels seus llibres. Una advertènci­a: si en proves un de la sèrie, continues provant tots els altres. / Mike Herron / La calle de los espías (Salamandra­Black)

 ?? ??
 ?? Carlos Zanón ??
Carlos Zanón

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain