La Vanguardia (Català)

El musical ‘Next to normal’ es torna immersiu a l’Ideal

La proposta innovadora s’emmarca en el festival Grec

-

El musical Next to Normal va revolucion­ar l’escena teatral de Broadway fa més de deu anys i va aconseguir un premi Pulitzer. Ara vol tornar a transforma­r el panorama escènic gràcies a la interpreta­ció en format immersiu al centre d’arts digitals Ideal, al Poblenou barceloní. La innovadora versió es podrà veure del 6 al 31 de juliol en el marc de la programaci­ó del festival Grec.

La nova proposta de Next to normal esvaeix les fronteres entre actors i espectador­s. Tots dos comparteix­en un espai que combina les actuacions en directe amb una escenograf­ia digital que es projecta als mil metres quadrats de l’Ideal, entre les parets i el terra de la sala. Suposa “unir les arts escèniques i les arts digitals, i és la culminació d’un procés de laboratori que està a mig camí entre un espectacle de teatre i un d’animació”, detalla Jordi Sellas, director del centre.

L’obra que es representa­rà a Barcelona és una versió adaptada que redueix les dues hores de la peça original a 60 minuts perquè “l’espai és massa poderós”, assegura Sellas. L’adaptació ha anat a càrrec dels autors de l’obra, Brian Yorkey i el compositor Tom

Kitt, que ha mantingut la varietat de gèneres, des de la música clàssica fins al rock ‘n’ roll, que caracterit­zen el muntatge.

Els intèrprets són Alice Ripley, Andy Senyor Jr, Jade Laurel, Eloi Gómez i Lewis Edgar, que donen vida a una família “que lluita per ser normal”, segons les paraules del productor de la creació, l’argentí Pablo del Campo.

Sens dubte es tracta d’un projecte sense precedents. “El risc és que no hi ha una guia per fer-ho, és una combinació de teatre i vida”, declara Simon Pittman, director d’aquest muntatge, sobre el procés creatiu. “Teníem la necessitat de captar l’atenció del públic en un fil argumental molt potent”, afegeix Sellas. Per Pittman, l’objectiu final és “arribar al cor de manera directa”.c

L’obra es presenta en un espai de 1.000 m2 de projeccion­s que integra el públic en l’escenograf­ia

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain