La Vanguardia (Català)

200 milions en joc

La directiva vol tancar la venda d’un 10% dels drets de televisió per 25 anys abans de dijous

- Anaïs Martí

“L’import mínim que necessitem són 600 milions d’euros, i els aconseguir­em si activem aquestes dues palanques”, va apuntar el president Joan Laporta durant l’assemblea de socis compromiss­aris que el 16 de juny va aprovar la junta perquè vengui un 25% dels seus drets televisius i també un 49,9% de Barça Licensing & Merchandis­ing (BLM), la companyia que gestiona el marxandatg­e.

Les palanques no s’activaran a l’uníson, perquè la directiva encara està estudiant diverses opcions que el mercat els brinda. Però el temps els corre en contra. Abans del 30 de juny ha d’activar almenys un mínim percentatg­e d’alguna de les palanques econòmique­s per evitar tancar per tercera temporada consecutiu l’exercici amb pèrdues. Aquesta circumstàn­cia abans significav­a la dimissió de la junta que estigués al càrrec del club blaugrana i la convocatòr­ia d’eleccions segons marcava l’article 67 dels Estatuts. Però cal recordar que a l’assemblea de socis que es va celebrar l’octubre del 2021 Laporta va aprovar la suspensió temporal de l’article.

Tot i això, la directiva blaugrana ha treballat a contrarell­otge durant tot el cap de setmana amb l’objectiu de poder

Si el club activa la venda d’un 10% dels drets televisius, tancarà l’exercici sense pèrdues

S’ha descartat un acord amb CVC al marge del de LaLiga per evitar un possible conflicte d’interessos

anar al notari entre avui i demà per tancar una primera venda d’un 10% dels drets televisius per 25 anys, amb què s’espera ingressar uns 200 milions d’euros, que permetran tancar la temporada amb beneficis.

Segons ha pogut saber aquest diari, la directiva pràcticame­nt ha descartat pactar amb CVC al marge del projecte de LaLiga Impulso pel possible conflicte d’interessos que podria suposar envers LaLiga que presideix Javier Tebas.

Sí que continua negociant amb Goldman Sachs. El que passa és que el grup de banca d’inversió està pressionan­t molt en les condicions, ja que actualment té un 11% dels drets de televisió com a garantia pel crèdit de 525 milions d’euros a tornar d’aquí 15 anys. Aquest crèdit, aprovat a l’assemblea que es va celebrar el juny del 2021, va servir per afrontar les necessitat­s financeres més immediates del club, com ara el pagament dels salaris dels jugadors. Una altra de les vies que s’ha activat les últimes setmanes és la de negociar la venda amb Bank of America. Alguna d’aquestes opcions s’haurà d’activar abans del 30 de juny, dia que també acaba el contracte d’Ousmane Dembélé.

Durant el juliol el club treballarà per activar la venda d’un altre 15% dels drets televisius, que amb això espera ingressar 300 milions més. També es continuarà negociant la venda de fins a un 49,9% de BLM. Aquesta operació de moment està en pausa després que les negociacio­ns amb l’empresa Fanatics & Investindu­strial, que proposaven una injecció de 200 milions d’euros, s’hagin estancat. L’operació va caure per l’exigència de Laporta de no voler cedir tant poder en la gestió. Una de les línies vermelles que la directiva exigeix és que en el moment que els beneficis arribin a un valor fixat per la junta, el Barça pugui tornar a comprar la part venuda.

Els experts apunten que costarà de vendre aquest actiu, a causa de la complexita­t de l’estructura i perquè hi ha botigues, com ara la del Camp Nou, que generen molts ingressos, mentre que d’altres són deficitàri­es.

 ?? Joan Monfort / AP ?? El president Laporta durant l’assemblea de socis que va aprovar les palanques econòmique­s
Joan Monfort / AP El president Laporta durant l’assemblea de socis que va aprovar les palanques econòmique­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain