La Vanguardia (Català)

Cap al quart de segle

-

Barcelona serà la seu del Mobile World Congress (MWC), la gran cita global de la telefonia mòbil, almenys fins l’any 2030. Així ho va anunciar ahir la GSMA, l’entitat organitzad­ora, prolongant folgadamen­t el compromís amb la nostra ciutat, que vencia el 2024. Aquest anunci enforteix els lligams del MWC amb Barcelona, que el va acollir per primera vegada el 2006, i converteix el vincle en quelcom més que durador. Una vegada s’hagi complert el que es va revelar ahir, Barcelona haurà estat la seu oficial del MWC durant un quart de segle: una seu només cancel·lada els dos anys de la pandèmia.

La permanènci­a del MWC a Barcelona és una molt bona notícia. En primer lloc, perquè subratlla la vocació tecnològic­a de Barcelona i la seva imatge com a tal en l’escena planetària. En segon, perquè consolida un impacte econòmic molt favorable: l’edició d’aquest any, celebrada entre el febrer i el març, malgrat veure’s encara afectada per la ressaca de la pandèmia, va atreure 61.000 visitants presencial­s, procedents de dos-cents països, i a aquesta gernació encara s’hi ha de sumar mig milió d’espectador­s virtuals diaris durant el congrés. L’impacte econòmic d’aquesta última edició es va xifrar en 250 milions d’euros. La tercera raó per la qual la permanènci­a fins al 2030 del MWC a Barcelona és una molt bona notícia és perquè aporta un gran impuls a la ciutat. Això és així perquè contribuei­x de manera decisiva a crear un teixit tecnològic barceloní d’última generació; perquè dona ales a la futura ampliació de la Fira, i perquè aporta una injecció d’autoestima a una Barcelona que practica, de vegades en excés, l’autocrític­a.

El compromís del MWC amb Barcelona fins al 2030 enforteix el vincle comú

Al darrere d’aquesta pròrroga de llarg abast revelada ahir, hi ha una feina negociador­a constant, pacient i meticulosa dels anomenats host city parties –Generalita­t, Ajuntament de Barcelona, Ministeri d’Economia, Turisme de Barcelona i la Fira– amb GSMA. L’empatia entre les dues parts és important, i es va reforçar en els anys de la pandèmia, que van propiciar la suspensió de dues edicions i, també, la consciènci­a que el MWC era una cosa massa important per perdre-la. Convé, doncs, felicitar els que han ajudat a aclarir els dubtes sobre la continuïta­t del MWC a Barcelona. I també convé recordar, sobre la base d’aquest èxit, que la unió de totes les forces polítiques i profession­als dona molt bons resultats, i que és lamentable que aquesta unió, aquest remar tothom en la mateixa direcció, no sigui el més habitual entre nosaltres.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain