La Vanguardia (Català)

‘Carpe diem’ en versió mediterràn­ia

Santi Balmes posa veu a la lletra de Rigoberta Bandini a la campanya de Damm

- Sandra Arbat

“Aquí, ara i així”, la nova campanya d’Estrella Damm, torna un any més per donar la benvinguda a l’estiu, les històries d’amor fugaces i els plaers propis d’aquesta època de l’any estival.

Rigoberta Bandini torna a estar a càrrec de la lletra del tema principal, aquesta vegada interpreta­t per Santi Balmes i Clara Viñals, una petició expressa de la cantant barcelonin­a.

El fil conductor de l’edició se centra en l’Éric, un jove forner, interpreta­t per l’actor Phénix Brossard, que decideix emprendre un viatge d’autodescob­riment. “El temps que ens ha tocat viure és la meva vida, i ara sé com vull viure-la”, entèn el protagonis­ta al final de l’aventura.

El leitmotiv de la nova campanya d’Estrella Damm i la filosofia que persegueix l’heroi d’aquesta difícil travessia és viure el present, l’ara i l’aquí, sense pensar en el passat o en el que ha de venir.

La història transcorre a sobre d’una bicicleta entre ports de muntanya. Aquesta vegada,

De Mallorca al cap de Creus, el famós espot de l’estiu celebra un viatge interior: “Aquí, ara i així”

les platges paradisíaq­ues de les illes Balears es transforme­n en altres paisatges de somni com el congost del Mont-rebei, la vall d’en Bas o el mateix Empordà, entre d’altres, fins arribar al cap de Creus, destinació final d’aquest viatge vital.

“Aquí, ara i així” és una idea original d’Oriol Villar realitzada per Nacho Gayán, i és també el nom de la banda sonora de la peça. Rigoberta Bandini és l’autora de la cançó principal, de la mateixa manera que ho va ser el 2021 quan va compondre el famós A veure què passa, interpreta­t en castellà i català, una cançó que ha sonat en pràcticame­nt tots els seus últims concerts.

En aquesta ocasió, el tema Aquí, ara i així no està cantat per la barcelonin­a, sinó que per petició expressa de la seva autora està interpreta­t per Santi Balmes –cantant de la banda Love of Lesbian, que torna a posar-hi la veu, tal com va fer a Una altra manera de viure (2019)– i per Clara Viñals –compositor­a, guitarrist­a i cantant del grup Renaldo & Clara–.

La història gira entorn de la idea d’embarcar-se en un viatge d’autoconeix­ement, asseure’s i parlar amb un mateix i sortir de la zona de confort.

El protagonis­ta practica un recorregut complex cap a la superació, una aventura introspect­iva amb què créixer, experiment­ar i atrevir-se a provar diferents sensacions. Forjar noves amistats, algunes tan fugaces com intenses, que es viuen tan de pressa com la trajectòri­a de llum d’una estrella fugaç. També en reprèn d’altres ja oblidades, amb la intenció d’envoltar-se de “la gent que estimo”.

Un Aquí, ara i així, un carpe diem dels de sempre amb olor d’un estiu Mediterràn­iament.c

 ?? Estrella Damm ?? Nous paisatges. La història transcorre sobre una bicicleta entre ports de muntanya, com el congost de Mont-rebei, la vall d’en as o el mateix Empordà
Estrella Damm Nous paisatges. La història transcorre sobre una bicicleta entre ports de muntanya, com el congost de Mont-rebei, la vall d’en as o el mateix Empordà

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain