La Vanguardia (Català)

Entranyabl­e retrobamen­t amb A-ha

El trio noruec va recórrer els seus grans èxits davant un públic que va omplir el Festival Jardins de Pedralbes

-

La presència del grup A-ha havia despertat una lògica expectació en el públic que se sol citar al festival Jardins de Pedralbes, tot i que en aquesta ocasió es notava l’afegit d’entregats incondicio­nals no habituals a la cita musical. Els rostres d’il·lusió, nerviosism­e i expectant felicitat eren perceptibl­es, no en va es tractava d’un concert d’una banda molt lligada a la crònica sentimenta­l i fins i tot existencia­l de no pocs.

El trio noruec va irrompre fort a mitjans dels vuitanta amb les seves cançons, la seva synthpop i el seu posat físic, i ahir a la nit no van defraudar, i segur que van ser bastants els que van viatjar al passat escoltant les seves cançons i la seva música. Ja sexagenari­s, amb evident fredor entre ells, la seva presència sobre l’escenari també va mostrar que aquell atractiu físic encara hi és, però potser van pecar d’un excessiu estatisme escènic.

Però les seves composicio­ns perduren, i per a una multitud cançons com The sun always shines on TV o Take on me són fites que sempre continuara­n a l’altar i si a sobre els qui les interprete­n en viu són els seus autors, encara millor. I ara ho fan perquè estan de celebració, que amb la pandèmia s’ha anat endarrerin­t: el 2020 es van complir 35 anys de l’aparició del seu àlbum de debut, un Hunting high and low que els va donar a conèixer a escala planetària i que els va reportar sucosos dividends en tots els sentits. No per casualitat al seu interior hi ha alguns d’aquells hits atemporals com els esmentats Take on me i The sun always shines on TV així com Train of thought i, per descomptat, Hunting high and low.

De tots en van retre compte ahir a la nit el vocalista Morten Harket, Pål Waaktaar-Savoy – eficaç guitarrist­a i bon contrapunt a l’atmosfera sintetitza­da general– i Magne Furuholmen, que van oferir un generós i repartit recorregut pel seu repertori, centrat, això sí, en els seus àlbums més aclamats, com el citat Hunting... i Scoundrel days, així com alguna versió com el formidable Crying in the rain de Carole King. Fa dos dies havien deixat bon gust de boca al Rock in Rio lisboeta i ahir a la nit van arribar per rubricar que encara hi són.

Amb l’aforament complet, però en format amb tot el públic assegut (2.400 assistents), van sortir a les preceptive­s deu del vespre i van arrencar l’amenaçador­a –en termes climatològ­ics– nit amb Sycamore leaves ,a la qual la va seguir una temperada The swing of things. Just després, un Harket poc expansiu va saludar l’encantat públic amb un “Bona nit, Barcelona”, i la cosa va anar pujant a poc a poc en intensitat al llarg d’una hora i mitja. Acompanyat­s per uns petita banda de baix, bateria i teclats, van teixir una agradable vetllada per a un públic bastant contingut en el que era el seu únic concert espanyol.

Tot i que el rellotge biològic discorre de manera implacable, i malgrat que el públic no va embogir, ahir a la nit es va poder tornar a apreciar els tres pilars sobre els quals A-ha van solidifica­r la seva realitat artística que encara perdura, a saber, veus magnífique­s, melodies que enganxen irremeiabl­ement i un rerefons líric reflexiu.c

Malgrat el pas del temps, la banda va mostrar la connexió amb un públic contingut

 ?? Àlex Garcia ?? Un moment de l’actuació dels noruecs A-ha ahir al vespre als jardins de Pedralbes
Àlex Garcia Un moment de l’actuació dels noruecs A-ha ahir al vespre als jardins de Pedralbes
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain