La Vanguardia (Català)

Lloyd Webber i Banderas s’associen

L’autor d’‘El fantasma de l’òpera’ i l’actor produiran musicals per als mercats hispans

-

Andrew Lloyd Webber, el compositor de musicals com Jesucrist superstar o El fantasma de l’òpera, i posseïdor de sis teatres a Londres, i Antonio Banderas s’associen. Per produir teatre, musicals i espectacle­s d’entretenim­ent en espanyol, inclosos alguns dels grans títols del creador britànic, als principals mercats de parla hispana del món. També als Estats Units. Webber (Londres, 1948) i Banderas (Màlaga, 1960) van anunciar ahir a Madrid la creació d’una aliança d’empreses anomenada Amigos Para Siempre (APS) que atorgarà llicències, produirà i desenvolup­arà projectes per a un mercat musical en espanyol que consideren “emergent”.

Really Useful Group, companyia fundada per Andrew Lloyd Webber, cedirà a la nova aliança d’empreses els drets escènics de les versions en espanyol dels èxits musicals del britànic, títols com El fantasma de l’òpera, Sunset Boulevard, Jesucrist superstar, Evita, Cinderella o School of rock. El nom de la nova empresa, Amigos Para Siempre, prové del tema que Webber va compondre, amb lletra de Don Black, per als Jocs Olímpics de Barcelona, una cançó que va ser interpreta­da a la cerimònia de cloenda per Sarah Brightman i Josep Carreras.

Webber assegura que “Banderas és una de les ments creatives més versàtils” amb què ha treballat i el malagueny recorda que va poder “treballar mà a mà amb l’Andrew durant l’enregistra­ment i el rodatge del seu cèlebre musical Evita el 1996”, però va ser quan va veure Jesucrist superstar, als setanta, quan es va enganxar “a la música, el teatre i el talent de Lloyd Webber”. Un Banderas que ja s’havia llançat a la producció de musicals des que va inaugurar a Màlaga amb A chorus line abans de la pandèmia el seu ambiciós Teatro del Soho Caixabank, on l’any passat va estrenar Company, protagonit­zat per ell mateix durant alguns mesos per atreure el públic de tot Espanya i posar la ciutat andalusa al circuit escènic. Un objectiu en què no desisteix: acaba d’adquirir a Màlaga vuit mil metres quadrats amb naus que es convertira­n en sales d’assajos i un teatre amb dues mil localitats, a més d’un edifici destinat a una escola tècnica on es puguin aprendre els oficis del teatre, des de tècnics de so fins a maquillado­rs.

Banderas assegura que encara no s’han definit les obres que es duran a terme amb APS, però aquest estiu començaran a treballar en el llançament d’“una o dues propostes”, començant per les obres de l’autor britànic, entre les quals l’actor té especial interès per Song and dance. Més endavant estudiaran la possibilit­at de desenvolup­ar propostes de compositor­s espanyols. L’actor ha avançat a més que les obres de Lloyd Webber que desenvolup­i APS es començaran a traduir una altra vegada, “tocant els diferents accents i modalitats de l’espanyol”.c

 ?? Gustavo Valiente / EP ?? Andrew Lloyd Webber i Antonio Banderas ahir a Madrid
Gustavo Valiente / EP Andrew Lloyd Webber i Antonio Banderas ahir a Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain