La Vanguardia (Català)

‘Aerolínees Joselu’ aterra a Cornellà

Espanyol El davanter, de 32 anys, signa per tres temporades

- Roberto Rodríguez

Era un dels homes del mercat. Els seus 14 gols la temporada passada han estat un reclam per a molts equips. Però Joselu Mato (32 anys), davanter amb un enorme poder aeri i que ha dominat el cel del campionat els últims tres anys, va refusar ofertes superiors de l’estranger i va elegir l’Espanyol. “Soc on vull ser”, va dir a la seva presentaci­ó el gallec, del planter del Celta de Vigo que arriba amb la carta de llibertat procedent de l’Alabès.

Joselu Mato és un autèntic rodamon del futbol que va trobar un lloc per brillar a l’Alabès ja en la maduresa. Les últimes tres temporades ha marcat 36 gols amb els bascos, motiu que ha portat l’Espanyol a fitxar-lo tres temporades malgrat els seus 32 anys. “Soc en un nivell del millor de la meva carrera. Tinc una gran experiènci­a i estabilita­t familiar, cosa que futbolísti­cament és molt important. Vinc de tres temporades molt bones. Els anys són números. Hi ha jugadors de primer nivell que a partir dels 30 és

Si jugo amb De Tomás el problema el tindran els equips rivals” Joselu, jugador de l'Espanyol

quan més gols han fet. I això és el que espero fer”, va assenyalar.

El davanter gallec, nascut a Stuttgart i que va passar pel Castella abans de jugar uns quants anys a la Bundesliga, no tem la teòrica titularita­t de De Tomás, amb qui va coincidir al filial blanc, i avisa que lluitarà amb “feina i constància” per un lloc a l’onze: “Qualsevol davanter vol millorar els seus números i jo soc ambiciós i vull guanyar-me un lloc. Si ens ajuntem amb en Raúl, crec que el problema el tindran els equips rivals”, va amenaçar. A més, va confessar que elegeix l’Espanyol per la confiança que li va transmetre el club, una cosa que “no es compra amb diners”. “És cert que he tingut bastantes ofertes, he rebutjat molts diners fora, però no és el que volia”, va revelar.

Sobre la possibilit­at de formar tàndem amb De Tomás, Joselu diu que visualitza “victòries i gols, això és el que volen els davanters. Els rivals són els que han d’anar amb compte amb nosaltres. Jo em considero un davanter més de referència, de jugar d’esquena. Ho he fet amb Lucas Pérez en aquest paper. M’agrada ser a l’àrea i caçar pilotes allà”, va explicar.

Finalment, es va mostrar orgullós de la capacitat per guanyar pilotes aèries, una faceta en què ha dominat la competició els últims tres anys. “És un recurs. M’agrada generar segones jugades i crec que em va molt bé”, va concloure.●

 ?? Mané EsPinosa ?? Joselu Mato va fer 14 gols la temporada passada amb l’Alabès
Mané EsPinosa Joselu Mato va fer 14 gols la temporada passada amb l’Alabès

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain