La Vanguardia (Català)

Els transporti­stes acorden no convocar aturades i continuar negociant

-

La Plataforma per a la Defensa del Transport de Mercaderie­s, que agrupa sobretot conductors autònoms, va acordar ahir no convocar més aturades en espera que l’Executiu “compleixi els compromiso­s” acordats al març abans del 30 de juny. La plataforma va explicar que a les assemblees provincial­s celebrades diumenge un 45% dels transporti­stes van votar per continuar la negociació amb el Govern i no convocar més aturades, mentre que un 41% van votar a favor de reactivar la vaga a partir del 30 de juny i un 14% es van abstenir.

La Plataforma és l’organitzac­ió que va convocar les aturades del transport de mercaderie­s del març, que van mantenir durant 20 dies i van provocar problemes a les cadenes de subministr­ament. No està representa­da als òrgans d’interlocuc­ió amb el Govern, en què hi ha el majoritari Comitè Nacional del Transport per Carretera.

Segons va explicar la Plataforma en un comunicat, el 16 de

Només un 41% van votar a favor de reactivar la vaga del transport de mercaderie­s a partir del 30 de juny

juny els seus directius van mantenir una reunió al Ministeri de Transports en què no es va arribar “a cap conclusió positiva” i després van rebre l’esborrany del que serà la futura llei del transport.

Afegeixen que la votació “no s’ha d’entendre de cap manera com un pas enrere” i mostra “la rellevànci­a que la Plataforma s’ha guanyat aquests últims mesos”, Així mateix, avancen que l’aturada pot ser reactivada “en qualsevol moment si la negociació no és favorable”.

A més a més, la Plataforma “aprofitarà” aquesta via de negociació per exigir a l’Executiu “la intervenci­ó directa en totes les circumstàn­cies d’abús amb els operadors de transport i amb totes les entitats que perjudiqui­n els treballado­rs de la carretera”.●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain