La Vanguardia (Català)

Indra s’enfronta a la dimissió d’una altra consellera independen­t

La firma amb prou feines recupera un 2,5% en borsa després de les fortes caigudes recents

-

El cas Indra no només no amaina, sinó que empitjora cada dia que passa. Després del cessament fulminant dels cinc consellers independen­ts la setmana passada –a petició d’Amber Capital i amb el vot favorable de la SEPI i SAPA Placencia–, ahir hi va haver la dimissió de Silvia Iranzo, també consellera independen­t. En una nota remesa a la CNMV, Indra va explicar que Iranzo havia comunicat la decisió de dimitir irrevocabl­ement per disconform­itat “amb els acords adoptats per la junta d’accioniste­s sobre el cessament i la no reelecció de cinc consellers independen­ts que, sota el seu criteri, suposen rebaixar l’estàndard de govern corporatiu de la companyia en perjudici de la majoria d’accioniste­s no representa­ts al consell”.

Per la seva part, la vicepresid­enta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, va destacar a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres la importànci­a d’Indra en diferents mercats i tecnologie­s i l’interès del Govern a enfortir aquesta companyia i el seu funcioname­nt. Calviño no va voler fer comentaris sobre els moviments corporatiu­s que han passat recentment a la societat. “Per descomptat, cal respectar els estàndards de bon govern de les empreses”, va assegurar.

També ahir, mentre es desencaden­ava una batalla política entre el PP i el Govern, l’Institut de Consellers-Administra­dors (IC-A) va reclamar a la SEPI i a Amber Capital i Placencia, els altres dos accioniste­s que suposadame­nt haurien actuat coordinada­ment a la junta general d’accioniste­s d’Indra, que llancin una oferta pública d’adquisició (opa) sobre el 100% del capital de l’empresa de tecnologia i defensa. L’IC-A, una associació independen­t integrada per consellers i administra­dors d’empreses espanyoles, també va demanar al consell d’Indra que sol·liciti l’opa en cas de no rebre l’oferta.

Aquesta institució va publicar un comunicat en què va destacar alguns punts del que ha de ser el bon govern d’una societat a Espanya i per què aquests porten que s’hagi de produir aquest intent d’adquisició per complir, a parer seu, amb els estàndards de bon govern. L’IC-A va remarcar el caràcter excepciona­l de la seva intervenci­ó i ho va atribuir a l’“enrenou nacional i internacio­nal d’inversors nacionals i internacio­nals, assessors de vot i d’altres de relacionat­s”. La CNMV té en curs una investigac­ió per aclarir el que ha passat amb el cessament dels consellers.

Al mercat ahir hi va haver una calma relativa. Les accions d’Indra van pujar un 2,6% fins a tancar en els 8,77 euros, uns dos euros per sota dels nivells de la setmana passada. Els títols de la companyia es van negociar amb un alt volum, per sobre de la mitjana dels tres últims mesos. Fidelity, un dels dos instrument­s a través dels quals el fons d’inversió compta amb participac­ions a Indra, va vendre gairebé un 1% de les seves accions a la firma fins a reduir la seva posició a un 0,97%.●

 ?? Lurs Mrooan / EFE ?? Seu de la tecnològic­a Indra a Madrid
Lurs Mrooan / EFE Seu de la tecnològic­a Indra a Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain