La Vanguardia (Català)

Amelia capta 7 milions d’euros per créixer als EUA

L’antiga Psious fitxa una directora a San Francisco

- ROSA SALVADOR

Amelia Virtual Care és el nom que ha triat Psious per obrir una nova etapa: l’empresa barcelonin­a de realitat virtual aplicada al sector de la salut ha captat una ronda de 7 milions d’euros i es llança als Estats Units, on ha obert seu a Sillicon Valley i ha fitxat una directora general, Afsana Akhter, amb 15 anys d’experiènci­a en companyies de salut digital a Mountain View.

La nova ronda, de 7 milions d’euros, està liderada per Endra, un associació d’inversors privats en què participen inversors britànics i espanyols, i pel CDTI, a través del programa Invierte que ha llançat el Ministeri de Ciència i Innovació.

Aquesta ronda eleva a prop de 13 milions d’euros els recursos captats fins ara per la companyia, explica Guillem Masferrer, associat de Sabadell Asabys Partners, la gestora que ara lidera el capital de l’empresa. Després d’ella, els accioniste­s més destacats són Caixa Capital Risc i CG Ventures, el fons dirigit per Carlos Gallardo, president d’Almirall.

Xavier Palomer, fundador i president executiu de la companyia, explica que la nova injecció de capital pretén accelerar el creixement als Estats Units, “que ja és on estem creixent més ràpid i millor”. El canvi de nom, assenyala, és un homenatge a la pionera de l’aviació, Amelia Earhart. “Vam fundar l’empresa per tractar la por de volar i ara, com ella, travessem l’Atlàntic”, assenyala. Amelia VC, fundada el 2013, va facturar l’any passat 2 milions d’euros i espera doblar aquesta xifra aquest any. Amb 60 treballado­rs, 55 d’ells a la seu a Barcelona, la firma preveu mantenir aquest ritme de creixement i arribar a equilibrar els comptes d’aquí dos anys. “No ens preocupa tenir beneficis aviat, sinó créixer”, assenyala Masferrer. La companyia també ha incorporat un nou director operatiu, Raúl Peris, a la seu central de Barcelona.

Amelia ha desenvolup­at una plataforma de realitat virtual per tractar tota mena de trastorns de salut mental, des de la por de volar a tota mena de fòbies i també ansietat, depressió i trastorns o b ses si v o compulsius. L’ empresa ha desenvolup­at els seus programes en col·laboració amb els grans hospitals de Barcelona, que ara ja són els seus clients, com Vall d’Hebron, el Clínic, Sant Pau o l’hospital del Mar. “Volem dotar els profession­als de la salut d’una eina flexible i global, i treballem conjuntame­nt amb ells per desenvolup­ar protocols terapèutic­s”, va assenyalar Palomer. Per això, va explicar Masferrer, la companyia descarta dirigir-se directamen­t als consumidor­s, “malgrat que la tecnologia realment ho faria possible”, va reconèixer.●

Participad­a per Sabadell Asabys,LaCaixa, Gallard oi Endra, fa servir la realitat virtual per tractar trastorns mentals

 ?? XAVIER CERVERA /ARXIU ?? Xavier Palomer, fundador i president executiu d’Amelia Virtual Care
XAVIER CERVERA /ARXIU Xavier Palomer, fundador i president executiu d’Amelia Virtual Care

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain