La Vanguardia (Català)

Un mandat únic de sis anys per al president de la CNMV

- Pilar Blázquez

El Consell de Ministres va aprovar ahir el projecte de reforma de la llei dels Mercats de Valors i Serveis d’Inversió per “adaptar-la a directives europees, reglaments i als canvis tecnològic­s als mercats de valors, i amb això donar seguretat jurídica, millorar la competitiv­itat i reforçar l’eficiència als mercats de valors”, segons va explicar la vicepresid­enta primera del Govern central i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, durant la intervenci­ó en la roda de premsa posterior.

El principal objectiu del Govern espanyol és homologar el funcioname­nt dels mercats als estàndards europeus per atreure més inversors internacio­nals i facilitar així que les pimes espanyoles tinguin un accés més gran el finançamen­t no bancari.

Entre les mesures aprovades, destaca un nou sistema de nomenament­s dels directius de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) d’acord amb els requisits de bon govern, que reclamen deslligar aquests nomenament­s del calendari electoral dels països, tal com passa en altres organismes com l’ESMA, que és la CNMV europea, o el Banc d’Espanya. Així, s’estableix que el president de la CNMV tingui un mandat únic de sis anys davant l’actual mandat de quatre anys prorrogabl­e per quatre més. Per l’actual president de l’organisme, Rodrigo Buenaventu­ra, s’estableix, segons expliquen fonts del Ministeri d’Economia, una disposició transitòri­a segons la qual quan el 2004 compleixi el seu primer mandat podrà ser renovat per dos anys i no per quatre.

Per fer el mercat espanyol més atractiu es rebaixa la burocràcia i les taxes en les emissions de renda fixa, i es proposa l’eliminació de determinad­es obligacion­s d’informació redundants en el procés de compensaci­ó i liquidació de valors.

Per al mercat de les pimes BME Growth, es proposa que funcioni sota el mateix règim d’ofertes públiques d’adquisició d’accions (opes), que permetrà als accioniste­s rebre proporcion­alment la prima de control en cas d’oferta d’adquisició de la pime cotitzada.

Al seu torn, es posa el focus en una protecció més gran per als inversors en criptoacti­us i en societats cotitzades amb propòsit per a l’adquisició (SPAC), i es garanteixe­n les condicions en què es du a terme el reemborsam­ent del capital invertit pels accioniste­s.●

La reforma de la llei del Mercat de Valors rebaixa la burocràcia i els costos per atreure els inversors internacio­nals

 ?? ROMÁN G. AGUILERA / EFE ?? Rodrigo Buenaventu­ra
ROMÁN G. AGUILERA / EFE Rodrigo Buenaventu­ra

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain