La Vanguardia (Català)

La hisenda catalana reclama 88 milions als 51 morosos que deuen més

-

L’Agència Tributaria de Catalunya (ATC) va informar ahir que té 51 grans deutors amb deutes tributaris pendents de més de 600.000 euros, als quals reclama fins a 88,5 milions en concepte del deute tributari i de les sancions que se’n deriven.

La hisenda catalana va fer pública la llista, que es pot consultar a la seu electrònic­a de l’ATC, una iniciativa que s’emmarca en el pla de reducció del frau fiscal 2019-2022. La llista recull els contribuen­ts que, amb data del 31 de desembre del 2021, tenien deutes i sancions tributàrie­s pendents de pagament i correspone­nts als tributs propis o cedits per l’Estat que gestiona l’ATC.

Els deutors més importants són l’empresa Playbadalo­na, del sector del joc, que al desembre devia a les arques autonòmiqu­es més de 10 milions d’euros, com també Rec Madral i Riera de Cabanyes –dues companyies dedicades a la gestió de l’aigua– que tenien pagaments pendents de 6,7 i 6,3 milions respectiva­ment. Tot seguit destaquen dos deutors que són persona física, Maria Carmen i Maria del Mar Ballbé Anglada, d’una família vinculada al sector immobiliar­i, que acumulen un dubte de 3,66 i 3,56 milions d’euros respectiva­ment.

Les sales recreative­s Moramar devien gairebé 3,5 milions d’euros; els deutes d’Ana Maria Borrell Marín pujaven fins als 3,38 milions, i Montserrat Unanue Navarro tenia 3,1 milions pendents d’abonar .

La llista de morosos la publica el Govern des del 2019, si bé als tres primers exercicis el llindar per fer públics els noms dels deutors era d’1 milió d’euros, mentre que ara ha baixat fins als 600.000 euros arran d’una modificaci­ó de la norma.

El 2019 l’ATC va identifica­r nou contribuen­ts amb deutes superiors als 14,8 milions d’euros, un import que el 2020 es va apujar fins als 36,7 milions, que devien 17 contribuen­ts.

A la llista del 2021, que com en els dos exercicis anteriors només recollia les persones físiques o jurídiques que devien més d’1 milió d’euros, 27 contribuen­ts devien fins a 68,73 milions.

Amb tot, la llista de morosos és limitada perquè la Generalita­t té una capacitat recaptatòr­ia reduïda, de manera que els principals impostos que gestiona l’ATC són el de succession­s i donacions, el de transmissi­ons patrimonia­ls i actes jurídics documentat­s, els vinculats al joc, i les liquidacio­ns procedents de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en relació amb el cànon de l’aigua.●

Playbadalo­na, Rec Madral i Riera de Cabanyes encapçalen la llista de deutors de més de 600.000 euros

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain