La Vanguardia (Català)

Deliri climàtic

- Màrius Carol

Quanta raó que té el professor Ignacio SánchezCue­nca quan escriu que la política s’ha desordenat, s’ha tornat imprevisib­le i cada vegada resulta més difícil d’entendre. Costa de pensar que algú hagi arribat a la vicepresid­ència d’una comunitat autònoma amb idees tan peregrines com les de Juan García-Gallardo, el polític de Vox que ocupa el càrrec de més rang d’aquesta formació ultradreta­na. La seva última ocurrència ha portat el seu superior orgànic, el president de Castella i Lleó, a desautorit­zar-lo públicamen­t: una cosa és empassar-se gripaus per poder governar i una altra és convertir-los en menú degustació.

Què ha dit García-Gallardo? Doncs que la hi per sexual i t z a ció de la societat és la causant de la despoblaci­ó que plana a la seva comunitat. Ho va dir a Zamora, que no es va

El vicepresid­ent de Castella i Lleó culpa la hipersexua­litat de la despoblaci­ó

despoblar en una hora, la província amb la mitjana de més edat d’Espanya i que d’aquí deu anys serà l’àrea més buidada de tot Europa. I com ho va justificar? Amb aquestes paraules: “Quan la banalitzac­ió del sexe porta que sigui un fi en si mateix, oblidant que la seva finalitat és la procreació, les persones s’alliberen de les cadenes de la família per dedicar l’existència a satisfer els seus desitjos sexuals”. Es dirà que Friedrich Nietzsche ja va teoritzar que el sexe és una trampa de la natura per no extingir-se, però negar que també és un pilar de la realitzaci­ó personal i culpabilit­zar-lo de la desertitza­ció d’un territori resulta desenraona­t. I un deliri climàtic.

Segurament és més fàcil culpar la gent de fornicar per gaudir impunement que no pas buscar inversions, aconseguir millors infraestru­ctures, crear ocupació i apostar per la cultura com a motor social, perquè la gent no abandoni els seus llocs d’origen. Per cert, García-Gallardo no sembla predicar amb l’exemple perquè a la seva edat encara no té fills, així que fa tard.

En una ocasió, vaig llegir una entrevista a Matt Groening, creador d’Els Simpson, on deia: “Quan les autoritats ens parlen dels perills del sexe, hi ha en això una lliçó important per aprendre: no tingueu mai sexe amb les autoritats”. Prenguemne nota i no confonguem el desert amb una orgia desenfrena­da.c

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain