La Vanguardia (Català)

El projecte ‘Vecinos del mundo’ de Naturgy, premiat per la indústria

La docusèrie és una producció de Godó Strategies i Bridges Arena

- ELVIRA LLOPART

El projecte de branded content de Godó Strategies i l’agència Bridges d’Arena Media per a Naturgy, Vecinos del mundo, ha estat reconegut com el millor cas en la nova edició de la trobada #05x10 organitzad­a per la Branded Content Marketing Associatio­n a Espanya. És la segona vegada que Godó Strategies obté aquest reconeixem­ent, després del premi rebut mesos enrere pel projecte de branded content Orígenes: el principio de la solución per a Ikea, una docusèrie sobre sostenibil­itat protagonit­zada per Jon Kortajaren­a.

En aquesta cas, el cas guanyador també gira entorn de la mateixa temàtica. Així, Vecinos del mundo és una sèrie web impulsada per Naturgy i conduïda per la periodista Elisenda Camps que, al llarg de diferents capítols, conversa amb persones anònimes per descobrir les seves històries inspirador­es relacionad­es amb la cura del medi ambient. Històries com la d’en Ricardo, que va rescatar un vaixell noruec del desballest­ament per convertir-lo en un laboratori del mar, o la d’en Pablo, que gràcies a un somni ha aconseguit generar electricit­at a partir de la naturalesa. Tot i això, el valor diferencia­l d’aquesta sèrie de continguts transmèdia, distribuïd­a a La Vanguardia i RAC1, és que no només tracta sobre la sostenibil­itat, sinó que és sostenible en si mateixa. Amb la consultora internacio­nal Creast s’ha desenvolup­at aquesta primera producció de branded content 100% sostenible, amb la reducció de les emissions de CO2 del pla de rodatge i neutralitz­ant-les amb la plantació d’arbres a la província d’Àvila fins a deixar la balança en zero emissions. Aquest projecte de continguts és una mostra més del compromís de Naturgy en el progrés cap a un planeta millor.

Vecinos del mundo va ser selecciona­t prèviament per la BCMA Spain per competir amb quatre casos més: Tu defines tu futuro de BE A LION per a Mutualitad de la Abogacía; Reto Verti Driver d’After per a Verti; En clave de bienestar de Wavemaker per a Turisme d’Astúries, i Boytalk de PlayGround Brand Studio per a AXE. La BCMA promou aquesta iniciativa en què els creadors de cada un dels cinc casos tenen deu minuts per exposar-lo, amb l’objectiu de donar visibilita­t a les idees i accions més destacades en branded content a escala nacional.c

 ?? ?? Ricardo Sagarminag­a, activista entrevista­t per la periodista Elisenda Camps
Ricardo Sagarminag­a, activista entrevista­t per la periodista Elisenda Camps

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain