La Vanguardia (Català)

Sala Montjuïc fa 20 anys amb pícnic, música i cinema a l’aire lliure sota les estrelles

- Astrid Meseguer

Ja fa 20 anys que Mireia Manén, Nathalie Modigliani i Guillem Galera van posar en marxa un clàssic de les nits d’estiu de Barcelona: el cinema a l’aire lliure de Sala Montjuïc. Una cita que ve acompanyad­a de música i pícnic en un ambient distès que trasllada als jardins del castell de Montjuïc l’esperit de les sessions cinematogr­àfiques del parc de La Villette de París.

“No ens esperàvem l’èxit que va tenir perquè va ser un projecte associatiu de tres persones sense experiènci­a a organitzar esdevenime­nts culturals”, diu Manén, que tenia clar que havien de buscar un “espai que propiciés la trobada social; era necessari que fos accessible, amb una capacitat per atreure molta gent i amb una programaci­ó de qualitat que combinés cinema comercial i independen­t”. Parelles i grups d’amics formen el perfil majoritari del públic que omple aquest lloc amb aforament per a 2.800 persones. “Molta gent s’ha conegut i s’ha enamorat allà. El cinema a l’aire lliure és molt romàntic”.

Per a aquesta edició tan especial que tindrà lloc de l’1 de juliol al 5 d’agost s’ha fet una selecció del millor d’aquestes dues dècades amb propostes recents. Així, es podran veure 16 títols estrenats fa poc que s’exhibiran a partir de les 22 hores en versió original i en una pantalla de 175 metres quadrats. Alcarràs, Belfast, CODA, Licorice Pizza, West Side story, Un héroe o Palm Springs es combinaran amb revivals clàssics a l’estil de Grease, El gran Lebowski, Perseguit per la mort o Pulp Fiction, encarregad­a de donar el tret de sortida. I, entre les bandes, hi actuaran, entre d’altres, Sey Sisters, Los Stompers, Los Carosones o la Jinx Jazz Band, que sortirà a escena abans del film sorpresa el 5 d’agost.•

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain