La Vanguardia (Català)

Minoritari­s d’Indra anuncien que aniran als tribunals a reclamar danys

Consellers independen­ts cessats apunten a una acció concertada per controlar l’empresa

-

Un grup d’accioniste­s minoritari­s d’Indra van anunciar ahir que han contractat el bufet Cremades & Calvo Sotelo per iniciar accions judicials per reclamar els danys i perjudicis que han patit arran dels canvis en el consell que va aprovar sorprenent­ment la darrera junta general.

Els minoritari­s –que no es van identifica­r– han enviat també una carta a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que assenyala que el relleu dels consellers independen­ts es pot deure a “pactes secrets, no declarats” de la SEPI, societat pública que té un 25,2% del capital, amb Sapa Placencia, empresa de la família Aperribay (8%) i el fons Amber, primer accionista del grup Prisa, amb un 4,1%. En la seva opinió, hi ha hagut una acció concertada d’aquests grups per prendre el control de la companyia sense complir l’obligació legal de “formular una oferta pública d’adquisició d’accions (opa), a tots els accioniste­s, a un preu equitatiu”.

Aquesta tesi la subscriu també Alberto Terol, un dels consellers independen­ts cessats en la junta, en la carta remesa a la CNMV i que aquesta ha publicat com a fet rellevant. Terol assegura que “és vistós que un accionista que ha adquirit les accions pocs dies abans de la celebració de la junta –amb referència a Amber– qüestioni la cohesió i estabilita­t del consell de la companyia”.

Carmen Aquerreta, una altra de les consellere­s cessades, recorda que Amber va comprar les accions el 16 de juny, “prou temps” per informar “no només alguns accioniste­s, sinó tots de la seva intenció de proposar els punts fora de l’ordre dia de la junta general que van provocar els cessaments, cosa que no va fer”. En la seva opinió, “sembla que tres accioniste­s” van acordar “expulsar del consell d’Indra cinc consellers independen­ts que exercien la seva independèn­cia en un moment en què es plantejara­n decisions crítiques per al seu futur”.

Tots els consellers suggereixe­n a les seves cartes a la CNMV, a més, que Amber no feia prou temps que era al consell per coneixe’n la vàlua profession­al i demanar-ne el cessament, cosa que suggereix que algú del consell els va filtrar informació.

La companyia espanyola de defensa, per la seva part, va comunicar ahir la dimissió d’un altre conseller independen­t, Ignacio Martín, cosa que eleva a set les baixes de consellers (tres dimitits i quatre de substituït­s a la junta). Martín s’ha compromès a continuar com a conseller per dirigir la recerca de nous consellers independen­ts, en tot cas abans de l’octubre.

El president de la CNMV, Rodrigo Buenaventu­ra, per la seva part va animar Indra a “fer bé” el nomenament dels consellers independen­ts i va insistir que analitzara­n si hi ha “cap element en relació amb una eventual acció concertada”.

Les accions de l’empresa, per la seva part, van viure ahir una altra jornada alcista en borsa, amb una pujada d’un 2,54%, que limita la caiguda des de la junta a un 14%.c

c

 ?? BursMrllan/E E ?? La seu d’Indra a Alcobendas (Madrid)
BursMrllan/E E La seu d’Indra a Alcobendas (Madrid)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain