La Vanguardia (Català)

Font audita Laporta

L’excandidat trenca el silenci per afirmar que el president improvisa i dona cops de volant, de manera que “posa en risc el model de propietat del club”

- Juan Bautista Martínez

Amb la mà estesa, però sense amagar el seu rotund desacord amb la manera com Joan Laporta està gestionant el FC Barcelona. L’excandidat a la presidènci­a Víctor Font va oferir una roda de premsa 16 mesos després de perdre les eleccions blaugrana (va ser segon amb més de 16.000 vots) en què va acusar la junta d’haver entrat al club sense tenir un pla i d’estar improvisan­t, de manera que “es posa en risc el model de propietat”. Des de la plaça de la Concòrdia barcelonin­a Font va defensar la seva posició de no haver fet soroll perquè creu que la forma d’oposició clàssica al Barça no hi ajuda. Tot i això, va afirmar que el silenci “no vol dir que estiguem d’acord amb el que s’està fent”.

L’excandidat va revelar que va demanar una reunió amb el club. El van rebre Laporta i la vicepresid­enta institucio­nal, Elena Fort, però al principi del partit el president es va excusar i es va absentar. Va durar una hora i mitja, i Font va traslladar al Barça una proposta de reforma estatutàri­a.

L’excandidat creu que el temps li està donant la raó. “Entrar a governar el club sense tenir un pla era una temeritat. Nosaltres per als primers 100 dies teníem un pla que permetia activar el que ara es diuen palanques, i que era aconseguir socis estratègic­s per intentar retenir Messi”. Segons Font, l’argentí s’hauria quedat amb ell com a president perquè “teníem un pla d’efecte immediat”. Incloïa una reducció salarial, “com la que va fer Florentino Pérez per l’article 23 al Reial Madrid i que va ser d’un 10%”.

Segons Font, en canvi, Laporta no tenia les idees clares. “Estan improvisan­t amb canvis de volant constants, amb falta de transparèn­cia. Això posa en risc el model de propietat, encara que estic convençut que no volen canviar-lo. Demanen al soci que voti una cosa, però no tenen els deures fets i no poden informar. No hi ha pla”.

Pel líder de Sí al Futur la decisió més encertada de Laporta ha estat posar Xavi, que també era el seu entrenador, a la banqueta. “Estem en les millors mans, però hem d’ajudar-lo”. Tot i això, i malgrat que manté amb el de Terrassa una bona relació (“Parlem sovint, som amics”), li diria que Dembélé no pot continuar. “No podem tractar amb un jugador que ha mostrat aquesta falta de compromís”. Més partidari sembla del fixatge de Lewandowsk­i. “Crec que acabarà arribant, és una prioritat per a Xavi”.

Tot i això, l’objectiu de l’excandidat és convèncer Laporta amb la seva proposta de reforma estatutàri­a. “S’hauria d’implantar un codi de transparèn­cia, no es pot demanar als socis que aprovin mesures sense donar-los informació. A més a més, ha de quedar clar que no es pot tocar el model de propietat”, va assenyalar Font, que demana al club que en els temes capitals es convoquin referèndum­s i no es resolguin amb assemblees telemàtiqu­es en horari laboral. L’excandidat va defensar un dels seus projectes, el del vot electrònic, una idea que el club va aplicar, però exigeix que “sigui validat amb una auditoria tècnica”.

El líder de Sí al Futur entén que Laporta es vulgui envoltar de gent de la seva confiança, però “han de tenir un mínim de talent, hi ha d’haver els millors en cada àrea”. Font defensa que el Barça ha de “mantenir els ismes però fugir de les trinxeres”. I en aquest sentit va afirmar que ha rebut insults des de la comissió social del club. Malgrat tot, creu que el Barça té potencial per ressuscita­r.c

El primer que s’hauria de fer és implantar un codi de transparèn­cia”

Entrar a governar el club sense saber què faràs ni tenir un pla era una temeritat” Víctor Font

 ?? ?? Víctor Font a la roda de premsa que va oferir ahir a Barcelona
Víctor Font a la roda de premsa que va oferir ahir a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain