La Vanguardia (Català)

Cuideu Xavi

- Joan Josep Pallàs

El primer equip del Barça torna a la feina dilluns (sí, no feu aquesta cara de sorpresa), i ara com ara el club no pot inscriure cap nou futbolista. És més, dels que haurien d’haver desfilat només ho ha fet Ferran Jutglà, en aparença el més voluntarió­s i íntegre de tots els descartats, que es buscarà la vida en el futbol belga i deixarà diners al Barça. Bravo per ell.

Xavi, per tant, tindrà a càrrec seu jugadors que ja va provar la temporada passada, i que no li serveixen, i comptarà amb la inqualific­able companyia addicional d’elements com Trincão, extrem espantadís comprat al seu moment a preu d’extrem intrèpid (molt de compte aquí: Jorge Mendes pot ser un sospitós venedor de locions capil·lars del Far West quan s’ho proposa i torna a deambular per la cantina com si fos seva); com Pjanic, mig centre que s’ha oblidat que un dia ho va ser, i dels bons, i Rey Manaj, que es defineix sol.

No costa imaginar la cara que va fer Xavi a la reunió de dilluns passat amb Mateu Alemany quan li va exposar la situació: la millor que va poder per dissimular la seva inquietud. Encara bo que és un home de club, com se sol dir. No preocupar-se seria una frivolitat. El Barça va jugar el seu últim partit oficial de la temporada passada contra el Vila-real el 22 de maig. Un mes i escaig després no ha passat res. Ni tan sols Gavi no ha renovat. Se sap que el primer equip farà una llarga gira pels EUA i que el Roma ha declinat jugar el Gamper després de dir que sí que el jugaria, un lleig que deixa el club blaugrana a l’altura d’un hòbbit al concert europeu.

És possible que d’aquí a dilluns els únics fitxatges anunciats, no pas inscrits, siguin els de Christense­n i Kessié. Per edat (26 i 25 anys, respectiva­ment), procedènci­a (Chelsea i Milan) i preu (arriben lliures tots dos), es tracta de bones operacions, però, sent sincers, pocs nens els alinearan de moment al seu onze ideal de la Play.

A la directiva li queda un mes per corregir-se i virar, per buscar els diners que ampliïn el límit salarial (depreciar els futboliste­s va augmentar les pèrdues i no va ser una gran idea, per cert) i oferir a Xavi alguna cosa que almenys s’acosti al que va demanar al president Laporta per elevar el to competitiu del seu equip. Per experiènci­a sabem que a aquesta directiva li van les contrarell­otge (avals, palanques...), però la de Xavi en especial ha d’acabar bé. L’entrenador és la peça que sosté l’invent. Aquesta no pot caure. Començant perquè no s’ho mereix.

A la junta li queda un mes per donar al tècnic tot o part del que demana

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain