La Vanguardia (Català)

Una comunitat ‘on fire’

- Jordi Juan Director

LaComunita­tValencian­aactuals’assemblapo­calaque era notícia fa uns anys per escàndols polítics o econòmics. Els últims dies ha estat protagonis­ta per dues notícies econòmique­s de magnitud: la decisió de Seat Volkswagen d’escollir Sagunt per instal·lar la seva gigafactor­ia de bateries, que permetrà crear 3.000 llocs de treball directes, i l’anunci de Ford d’ampliar la seva fàbrica d’Almussafes per fer cotxes elèctrics. Totes dues iniciative­s donaran a la comunitat una projecció com a centre tecnològic de l’automòbil, ja que només la fàbrica de Sagunt podria crear més de 15.000 llocs de treball indirectes. Una cosa ben coneguda a Catalunya pels milers de llocs de treball que genera l’ecosistema de Seat.

També, fa pocs dies, es va estrenar el CaixaForum València, un gran centre cultural impulsat per la Fundació La Caixa, que suposa un gran reclam per a la Ciutat de les Arts i les Ciències, i aquesta mateixa setmana la Generalita­t té previst reobrir el fracassat projecte d’estudis de cinema de la Ciutat de la Llum. El Govern valencià ha aconseguit revertir la situació d’aquest espai, que feia anys que estava abandonat, per tenir ara una segona oportunita­t com a gran plató de cinema davant la magnitud d’ofertes que originen les sèries de les plataforme­s digitals.

En fi, és una comunitat que es mou. I La Vanguardia no pot deixar d’estar-hi atenta. Si el 2021 va obrir una delegació per potenciar una edició digital específica per a Castelló, València i Alacant, ara ha estrenat una edició de paper que ahir es va presentar al Palau de Comunicaci­ons de València. El president de la Generalita­t, Ximo Puig, l’alcalde de València, Joan Ribó, sis consellers del Govern i representa­nts de la societat econòmica i cultural van acompanyar el president del Grup Godó, Javier Godó, per donar fe de la importànci­a d’aquesta aposta de La Vanguardia.

Govern, empresaris i societat civil fan la sensació d’anar tots a l’una a la Comunitat Valenciana, una cosa que no podem dir de Catalunya, on ahir es va viure un nou enfrontame­nt entre independen­tistes i constituci­onalistes entorn de la governança de la Cambra de Comerç de

Barcelona. La Comunitat Valenciana està on fire i no és per les falles.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain