La Vanguardia (Català)

La Sindicatur­a de Comptes veu anomalies en contractes del SEM amb Iturri

-

La Sindicatur­a de Comptes ha detectat anomalies en els contractes del Sistema d’Emergèncie­s Mèdiques (SEM) amb Iturri, la mateixa empresa que està sent investigad­a per presumpta contractac­ió irregular en el mantenimen­t dels camions dels Bombers de la Generalita­t catalana.

Entre el desembre del 2019 i el juliol del 2020, Iturri va continuar subministr­ant roba al personal de l’empresa sanitària pública malgrat que el contracte (que va ser adjudicat el 2012 i ja havia estat prorrogat tres cops) havia vençut. Així ho assenyala la Sindicatur­a al seu informe sobre els contractes d’emergència del SEM durant la pandèmia, publicat ahir.

Aquests set mesos que va treballar sense contracte, la multinacio­nal sevillana va facturar almenys 776.266 euros, una quantitat més alta de l’habitual, ja que amb la covid van augmentar les necessitat­s. La irregulari­tat va motivar un informe de la mateixa assessoria jurídica del SEM que advertia que s’havia “prescindit totalment del

El sobrecost en els rastrejado­rs de covid contractat­s a una filial de Ferrovial va ser d’1,55 milions d’euros

procedimen­t legal establert”.

Fa tres mesos, el Departamen­t d’Interior va apartar Iturri del mantenimen­t dels camions d’extinció, servei que prestava des de feia 20 anys, després que la cúpula dels Bombers i un directiu de l’empresa fossin imputats quan van sortir a la llum factures falsificad­es i inflades, així com indicis de pagament de comissions.

La Sindicatur­a de Comptes ha trobat així mateix un “sobrecost no raonable” d’1,55 milions d’euros en la contractac­ió de rastrejado­rs per als casos positius de covid, amb què l’empresa Ferrovial, a través de la seva filial Ferroser Servicios Auxiliares SA, va cobrar un total d’11,79 milions. El SEM admet que hi va haver sobrecosto­s, però els rebaixa a 920.000 euros i qualifica d’“erroni” el càlcul de la Sindicatur­a.n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain