La Vanguardia (Català)

Les relacions obertes

- Joaquín Luna

D’un temps ençà, hi ha moltes persones que diuen que mantenen “relacions obertes”, com aquells casats que freqüentav­en les tardes dels dijous el Trauma, bulliciosa discoteca de Barcelona. Uns visionaris!

A simple vista, les relacions obertes són una ganga perquè permeten a un capità d’empresa de Bilbao convidar a cocotxes una estilista d’Albacete sense que sigui el que sembla, a diferència de les relacions no obertes que desaconsel­laven compartir unes cocotxes encara que només fos per combatre la inflació.

Si no ho entenc malament, l’últim al món de la parella és una relació oberta, que consisteix a intimar amb un altre o una altra sense mala consciènci­a ni dissimulac­ió, sempre que –dic jo– l’assumpte tingui doble direcció, no sigui que tornem als dijous del Trauma.

Estem davant d’un abans i un després o es tracta de blanquejar

Jo el que lamento és que les relacions obertes arribin tard per a moltes parelles

l’adulteri, la infidelita­t o el compte de les cocotxes, els percebes, els escamarlan­s i aquelles postres compartide­s? Gràcies al progrés, la cosa promet i apassiona perquè estem davant la quadratura del cercle i l’ocàs del triangle.

Què serà el següent?

Jo el que lamento és que les relacions obertes hagin arribat tard i molts matrimonis no puguin, a hores d’ara, modificar les seves relacions, sobretot ara, a l’estiu, quan el primer de tot és tenir cura dels nets.

–Dius que la teva mare se’n va aquesta setmana a Lloret amb el doctor Recasens? I ara amb qui deixem els nens?

–I si l’hi demano a la senyora Recasens? La conec de tota la vida...

Les relacions obertes impliquen altruisme, generosita­t i visió estratègic­a perquè erradiquen la gelosia i estimulen la lliure competènci­a, de manera que el marit tebi s’ho pensarà dues vegades abans d’enfundar-se unes bermudes tot l’estiu, criar panxa i esquivar les pistes de ball. Adeu al toreig masculí de saló!

Suposo que no estem davant cap altra operació en ús per provar d’encobrir alguna cosa negativa amb una expressió flamant, sinó més aviat davant un experiment social que promet molt i acabarà com acaben aquestes coses.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain