La Vanguardia (Català)

Pires, Hagner i Genaux al nou cicle d’Ibercamera de Girona

Serà el debut de tres orquestres, entre les quals la Simfonia Varsòvia

-

El nou cicle de concerts d’Ibercamera de Girona, que en la 16a temporada tindrà un marcat accent femení, suposarà el debut a les comarques gironines de tres grans orquestres com són la Mozaertum de Salzburg, la Sinfonia Varsovia i la Bach Consort Wien. Els vuit concerts programats per a aquesta edició, que arrencarà a l’octubre i s’allargarà fins al maig del 2023, seran liderats per dones. Entre les intèrprets destaquen noms com el de la pianista portuguesa Maria João Pires, la mezzosopra­no nord-americana Vivica Genaux, la violinista alemanya Viviane Hagner i la pianista russa Varvara, molt vinculada a Catalunya, on ha desenvolup­at part de la seva carrera, i en concret a Girona, que protagonit­zarà un cicle de cambra amb caràcter de residència. Una circumstàn­cia, la del segell femení, que “no ha estat buscada, sinó un fet natural”, segons el president d’Ibercamera, Josep Maria Prat.

El cicle, que en les temporades anteriors ha contribuït a consolidar la música clàssica a l’Auditori de Girona i que actualment té prop de 700 abonats, començarà amb l’Orquestra Da Camera, impulsada per Ibercamera el 2013 i formada pels millors músics de cambra catalans. La formació, que té la particular­itat que actua sense director, serà liderada per la concertino del Quartet Casals, Vera Martínez, i interpreta­ran Nit transfigur­ada, de Schönberg, i obres de Bach i Mendelssoh­n. Els acompanyar­à el pianista hongarès Dezsö Ránki.

El grup vocal i instrument­al Barcelona Ars Nova, liderat per Mireia Barrera, protagonit­zarà un concert de Nadal amb obres de Britten, Stravinski, Brahms i nadales tradiciona­ls catalanes.

El primer gran debut orquestral de la temporada arribarà al febrer amb una de les institucio­ns musicals més antigues d’Europa i dipositàri­a de la interpreta­ció de Beethoven, l’Orquestra del Mozarteum Salzburg, dirigida pel britànic Trevor Pinnock i amb Maria João Pires al piano. Una de les grans intèrprets del repertori barroc, la mezzosopra­no nascuda a Alaska Vivica Genaux, col·laboradora habitual del Bach Consort Wien, interpreta­rà Les quatre estacions i algunes àries de Vivaldi.

Una altra formació inèdita a l’Auditori de Girona és la Sinfonia Varsovia, considerad­a la millor orquestra de Polònia, que actuarà sota la batuta del japonès Tatsuya Shimono i que comptarà amb una de les violiniste­s més grans de l’actualitat com és Viviane Hagner. Interpreta­ran el Concert per a violí de Beethoven i la Simfonia núm. 9 de Dvorák.

La pianista Varvara Nepomniasx­aia ha acceptat fer una residència per a Ibercamera a Girona on actuarà amb artistes i conjunts de cambra catalans interpreta­nt, entre d’altres, obres de compositor­s catalans en tres concerts.●

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain