La Vanguardia (Català)

Art Nou respira creació emergent

El festival explora temàtiques d’interès juvenil com la identitat de gènere

- ISABEL C. DE ALBORNOZ

Comença l’onzena edició del Festival d’Art Emergent amb prop de cinquanta artistes i joves creadors que mostren els seus treballs en 26 exposicion­s ubicades en 37 espais de Barcelona i l’Hospitalet del Llobregat, entre galeries i locals juvenils autogestio­nats. Es tracta d’una oportunita­t per descobrir joves creadors, tal com va explicar la coordinado­ra de l’associació Art Nou, Pilar Cruz, a la inauguraci­ó de la proposta: “Volem reivindica­r les galeries com un espai de trobada i ajudar els artistes donant visibilita­t a l’art emergent”.

El festival també inclou visites guiades, inauguraci­ons, converses i xerrades amb els artistes, concerts, tallers i projeccion­s. La proposta es tancarà el 3 de setembre amb el lliurament del premi

Art Nou 2022, concedit per l’espai La Capella a un dels joves participan­ts.

La inauguraci­ó del festival ha tingut com a escenari la galeria Suburbia Contempora­ry, on hi ha l’exposició de Nestor Ceniceros (Durango, Mèxic, 1994). El jove artista explora espais públics on hi ha interaccio­ns col·lectives: discoteque­s, carrers o altres llocs susceptibl­es de ser considerat­s punts de trobada.

Les mostres tracten temes diversos, molts de directamen­t relacionat­s amb l’actualitat social i cultural i les principals inquietuds dels joves. És el cas de la identitat de gènere, l’orientació sexual, la raça i el colonialis­me.

N’és un exemple la proposta d’Agnes Essonti Luque (Barcelona, 1996). La jove artista ha creat un escenari reflexiu entorn de la identitat, la racialitat i la pertinença a un lloc a través de fotos, vídeos i instal·lacions a Beta a kale fo ma on mapane ,a Tangent Projects.

Seulbi Kim (Seül, 1986) i Christian Tenefranci­a Illi (Stuttgart, 1987) se centren en la comprensió de l’impacte

Prop de cinquanta artistes emergents i joves creadors participen en 26 exposicion­s a Barcelona i l’Hospitalet

del colonialis­me a través d’imatges i fotografie­s de treballado­rs filipins sense papers a Barcelona a la Galeria H2O.

Les exposicion­s i activitats són gratuïtes i tenen el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el de l’Hospitalet, la Generalita­t de Catalunya i entitats culturals públiques.

Les mostres es poden visitar a galeries com Bombon Projects, 3 Punts Galeria, Sala Parés, Lab 36 o la Suburbia Contempora­ry.c

 ?? ?? N. Ceniceros amb una de les obres
N. Ceniceros amb una de les obres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain