La Vanguardia (Català)

Els Goya del 2023 tindran cinc nominacion­s per categoria

La gala se celebrarà l’11 de febrer a Sevilla

- Astrid Meseguer

La 37a edició dels premis Goya ja té data: l’11 de febrer del 2023 al Palau de Congressos i Exposicion­s de Sevilla (Fibes). Fa un mes es va donar a conèixer que la ciutat sevillana tornaria a exercir d’amfitriona de la gala del cinema espanyol després de l’èxit rotund que va tenir en la cita del 2019. “Va ser tot un superèxit per a la ciutat, amb una repercussi­ó que va superar els 56 milions d’euros i la presència de l’urbs en television­s nacionals i internacio­nals i en mitjans de comunicaci­ó en general”, va explicar ahir l’alcalde de Sevilla, Antonio Muñoz, en una roda de premsa al palau de la Motilla.

El president de l’Acadèmia de Cine, Fernando Méndez-Leite, va anunciar novetats, com que el nombre de nominats de cada categoria passarà de quatre a cinc, “una decisió molt connectada amb el bon moment que viu el cinema espanyol” –recordant l’Ós d’Or de Carla Simón a l’última Berlinale o la presència espanyola al festival de Canes–, que “culminarà amb la celebració d’uns Goya que pretenem que siguin els millors de la història”. Fins ara, excepte millor pel·lícula i millor curtmetrat­ge de ficció, totes les categories tenien quatre candidates.

En aquest sentit, el vicepresid­ent de la institució, Rafael Portela, va justificar l’ampliació en la “sensació que tenien l’Acadèmia i el públic que gent molt valuosa es quedava fora de les nominacion­s” i va admetre que augmentar de quatre a cinc els nominats “farà que creixi l’envergadur­a de la cerimònia i de la catifa vermella, cosa que convertirà la gala d’aquest any en una de molt especial”.

Méndez-Leite, que ocupa el càrrec des del 4 de juny, va destacar que “la puixança del cinema a Sevilla i Andalusia és enorme i una de les raons de la nostra presència aquí, a part de l’èxit del 2019”. I va avançar que els dies anteriors a la cerimònia Sevilla “s’impregnari­a de l’esperit dels Goya”, amb una sèrie d’activitats de què podran gaudir els conveïns de la ciutat, entre les quals destaquen projeccion­s de les pel·lícules nominades acompanyad­es de trobades amb els autors o protagonis­tes, taules rodones amb profession­als de la indústria, exposicion­s, concerts i un photocall per fotografia­r-se amb una rèplica d’un capgròs’.

Per la seva part, Muñoz va agrair la confiança dipositada en Sevilla, “una ciutat de cinema”, i va afirmar que la gala, “a més de ser un aparador per a la imatge nacional i internacio­nal de Sevilla, ha de servir per enfortir el teixit empresaria­l i generar una indústria audiovisua­l més sòlida”.c

“Pretenem que els pròxims Goya siguin els millors de la història”, afirma Fernando Méndez-Leite

 ?? ?? L’alcalde de Sevilla, Antonio Muñoz, i el president de l’Acadèmia de Cine, Fernando Méndez-Leite
L’alcalde de Sevilla, Antonio Muñoz, i el president de l’Acadèmia de Cine, Fernando Méndez-Leite

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain