La Vanguardia (Català)

Pacquiao s’acosta al Barça

La llegenda de la boxa visita el Camp Nou i vol comprar casa a Barcelona

- Joaquín Luna

Manny Pacquiao, Pac man ,43 anys, és llegenda de la boxa, senador a les Filipines i un tipus afable que no va negar a ningú –i van ser molts– una fotografia durant la seva visita ahir al Camp Nou i al Museu del Barça, acompanyat de la seva dona i quatre fills, que estan visitant Europa per turisme. I alguna cosa més. “Barcelona m’ha agradat molt. La meva dona (Jinkee) i jo volem comprar-nos una casa, els meus avantpassa­ts eren espanyols”, assenyala a aquest diari.

A tal senyor, tal honor. El president Joan Laporta, que feia 60 anys, va mostrar l’estadi a Pacquiao, un dels millors boxejadors de tots els temps –ha ostentat el ceptre mundial en vuit categories– i va conversar uns minuts amb obsequi d’una samarreta blaugrana.

“Quan m’he assabentat que era al Camp Nou he vingut de seguida. És increïble que sigui tan senzill aquí i es transformi en el ring. Al món de la boxa, a en Manny se’l respecta i se l’estima”, comenta el barceloní César Córdoba, excampió del món de kickboxing.

De futbol, la veritat, Pacquiao en sap poc. Les Filipines són illes de bàsquet i boxa. Durant la visita al museu, el seu director, Jordi Penas, li va descobrir Paulino Alcántara, l’hispanofil­ipí que ocupa la setena plaça en l’escalafó de golejadors del club o la primera pel coeficient de tants per partit jugat. I va saber, també, que Pau Gasol, que havia vist moltes vegades a Los Angeles, tenia passat blaugrana.

I va posar tant com se li va demanar. Pura escola de Las Vegas, on va disputar la majoria de grans combats, enfrontame­nts llegendari­s: De la Hoya, Cotto, Mosley, Mayweather i Márquez –en quatre ocasions–, compensats per borses astronòmiq­ues (més de 500 milions de dòlars al llarg de la seva carrera, dels quals 130 van ser pel match amb Floyd Mayweather del 2015, en què va perdre la corona del pes welter).

Ja abans de la seva retirada provisiona­l, l’agost del 2021, Manny Pacquiao, l’ídol popular d’un gran país d’autoestima baixa, havia entrat en política amb el lema de tots –eliminar la corrupció, ajudar els pobres– i l’avantatge de molt pocs: la política no li dona diners, els hi treu.

Vet aquí l’entrevista amb aquest diari, al Museu del Barça. –Primera visita a Barcelona? –Sí, m’agrada Barcelona i soc feliç perquè els meus avantpassa­ts eren espanyols purs. Visitarem també Madrid. –Troba a faltar ja la boxa? -Esclar! Soc un boxejador. –Com ho fa per oblidar-la? –Em continua agradant la boxa.

–Tornarà al ring? –Encara no ho sé, ho decidirem els pròxim mesos. Visc a les Filipines perquè soc senador tot i que el meu mandat expira al juliol.

–Confia que el flamant president Marcos sigui honest, a diferència dels seus pares?

–Sí, espero que ho sigui, serveixi el poble i lluiti contra la corrupció. No m’agrada la corrupció i m’agradaria fer fora tots els corruptes. La corrupció és el càncer de les Filipines. A mitjans del segle XX, les Filipines era el país més ric d’Àsia.

–Es presentarà a la presidènci­a en el futur?

–Un dia, si déu vol, arribaré a la presidènci­a del meu país i netejaré la corrupció. Sí, encara aspiro a Malacañang. –Què li falta per a això? –Més experiènci­a. El que vull és creixement i desenvolup­ament. Disciplina­r els polítics. I no em fan por.

–De la Hoya, Márquez, Mayweather... quin li ronda pel cap encara?

–La baralla amb De la Hoya. Quan el vaig desafiar, era molt gran, el golden boy. Estic orgullós d’haver-lo guanyat, però no em vaig imaginar mai que lluitaria contra el meu ídol. Va ser un privilegi, també una pena.c

És la meva primera visita a Barcelona i la meva dona i jo volem comprar-nos una casa”

Esclar que trobo a faltar el ring, soc boxejador!; aquests mesos decidiré si hi torno”

Un dia, si déu vol, arribaré a la presidènci­a i netejaré la corrupció”

Estic molt orgullós d’haver guanyat De la Hoya, era el meu ídol, el ‘golden boy’”

Manny Pa-quiao

 ?? FCBARCELON­A ?? Campió del món en vuit categories, en jubilació temporal, Manny Pacquiao va visitar ahir el Camp Nou i el Museu del FC Barcelona
FCBARCELON­A Campió del món en vuit categories, en jubilació temporal, Manny Pacquiao va visitar ahir el Camp Nou i el Museu del FC Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain